Partyyyyy

Jag är fortfarande vaken! Whooooot? Snart måste jag lägga mig, men inte riktigt än.


Lurad

Jag lurade mig själv, och er. Jag kommer inte vara ledig på måndag. Tydligen börjar vi på schema vecka 2. Så jag är inte ledig måndag. Jag kände att jag måste reda ut det med er så ni inte tror att jag ljuger om såna här viktiga grejer. Ett missförstånd. Skönt att vi redde ut det. Pjuuuh, en sten från axlarna trillade av.


Lyx

Fredag idag! Fy fasen vad underbart. Och vet ni vad...? Vi startar på ett nytt schema på måndag och jag är tydligen ledig på måndag också, shiiiiit vilket lyx!

Massage?

Jag hade behövt en ordentlig massage just nu. Fy fabian vad skönt och välbehövligt det hade varit. Synd att min man hatar, vägrar och säger "jag kan inte". Hur svårt är det att massera? Precis. Lätt som en plätt.

Jag brukar erbjuda massage till honom om han har ont i ryggen men han vägrar ta emot för att slippa ge tillbaka till mig. Så jävla slug kille de där alltså.

För några veckor sen lovade han mig att han skulle massera mig "imorgon" (som för honom, i alla sorters fall betyder aldrig eller lååååååååångt in i framtiden har jag fått erfara) med olja och allt. Tror ni jag sett skymten av den jäkla massagen? Nå nä! När FU-stoppet är över så ska han få vara snäll med sin älskling och massera.

Och dom gånger han masserar mig LIGGER han brevid och STRYKER ryggen med EN hand. Allt för att verka så dålig som möjligt. Så säger han att han är trött och har ont i händerna. Så jävla fult! Haha! Så jävla slö och snål. Jag ska skaffa mig en älskare som är kung på att massera.

Sur tjej som behöver massage och färga ögonbrynen.


Morgon

Ja men god morgon!
Jag vaknade typ klockan sju men trodde klockan var minst halv nio innan jag kollade vad klockan var.

Jag tror jag ska ligga kvar en stund i sängen och läsa min nyaste tidning. Är lite hostig, igen! Hoppas det bara är nån sorts morgonhosta för jag orkar inte bli sjuk igen. I af inte med hosta eller magsjuka. En ordentlig feber kan ju vara lite skönt ibland :p men jag är ledig helgen så gärna en annan gång, haha. Närå, det är skönast att vara frisk.

Jag just nu, haha!


Mommo

Jag saknar dig så mycket mommo. Jag har fortfarande svårt att förstå att du är borta. Du skulle finnas. Jag känner inte samma glädje att åka till merta nå mer. En stor anledning till varför jag ofta åkt hem är pga dig. Jag har även saknat dig när jag bara var 18mil ifrån dig. Jag önskar att jag åkt hem ändå oftare, hälsat på er ännu längre stunder. Jag skulle tagit mig ännu mera tid. Jag visste inte att våran sista höst var förra året. Tänk om vi vetat det då. Men jag kommer alltid älska hösten. Den kommer alltid vara våran. Jag kommer alltid tänka på dig, på oss i skogen och stugan. Hösten kommer aldrig mer vara så som den vart dom senaste åren. Utan dig har jag ingen lust att springa i skogen mer. Du frågade hela året om jag skulle med nästa gång igen. Du såg fram emot det, jag med. Hösten kommer jag alltid älska, men den kommer aldrig kännas som förut när jag fick dela den med dig.

Vars är du nu? Varför var du tvungen att gå? Jag hoppas fortfarande att det bara är en jävligt dålig mardröm som jag snart ska vakna upp från. Sen tänker jag på moffa och får ont i själen. Hur tom ska inte han känna sig utan dig? Du var liten till storleken men din närvaro och värme som du gav, det går inte att ersätta. Du har så stor plats i allas våra hjärtan och lämnat en stor sorg efter dig. Så älskad och saknad.

Fan jäkla tant! Kunde du inte stanna en stund till?


Slusken på jobbet

Jag jobbar. När jag arbetar tar jag alltid på mig ful-kläder och ibland ska man ut och handla eller göra andra ärenden bland folk. Då trivs jag inte. Känner mig som en slusk. Det vore kul med ett jobb där jag kunde vara lite finklädd och ha klackar dagligen... Oooh..Det vore nått :) eller ett jobb där man har arbetskläder för att man blir så lortig. Jag kan vara både och. Men mellantinget är inget för mig ;)


Facebook, jag gör slut

Jag blir så irriterad på nya facebook. Det stör mig verkligen! Jag loggar hellst in via mobilen nu för där är den inte uppdaterad till det senaste. Saker och ting förändras, jag vet, men måste fejjan av allt gå och bli sämre? Det är så störande så jag har lust att säga upp bekantskapen med min trogne vän facebook. Säga: Jag slutar. Jag ger upp. Det handlar bara om dig. Du är viktigast enligt dig. Men jag då? Jag och många andra som gillade dig som du var? Du har förändrats till det sämre, min vän. Och jag vet inte om jag kan fortsätta ha ett förhållande med dig nu när du blivit på det här viset. Konstig och störande. Adjö.

Dagens viktigaste mål.

En rädsla, tänk om jag blir less på min underbara frukost? Gröten, husmans knäckis och citronvatten. Det är standard. Vad ska jag äta då? Men jag varierar ju med att ha något till de, som imorse smoothie, ibland blir det kokt/stekt ägg, nån frukt och så vidare. Jag skulle (allvarligt talat) bli ledsen om jag skulle bli spyless på min vardagliga frulle. Jag är en sån som måste äta frukost, annars fungerar jag inte.


Klagodagen

Idag klagar jag, okej? Jag har ont i nacken/axlarna. Det känns som att jag sovit konstigt så nu gör det ont istället. Blä blä blä. Snart är det helg och det innebär att jag är ledig. Fy-fan-vad-skönt. Jag glömde såklart att köpa en fönsterskrapa igår. Jag ska köpa en svinbra. Nä, det är väl dax att klä på sig så jag kan dra iväg och göra viktiga tråkiga saker... Hoff, det är många gånger jäkligt jobbigt att vara "vuxen". Jag förstår verkligen när mamma och alla vuxna sa till en när man var liten att "var barn så länge du kan..." Jag var barn länge och är väl inte fullvuxen än idag heller :p Snart ska jag lägga in en bild på min goda frulle jag käkade för en stund sen.

God morgon

Jag har vaknat nyss, ligger fortfarande i sängen och känner inte riktigt för att kliva upp. Längesen jag kände såhär men de blir ju så ibland. Hoff :(

Jag orkar inte med strul just nu. Ok?
Kan inte allt bara ordna sig till de bästa?
Snälla?
Jag behöver min positiva energi till att fokusera på viktigare saker just nu.
Förlåt mig för min negativitet// Buttersmurfen


Kaffet kokar över

Det är inte ofta jag sitter hemma en kväll i soffan och kollar tv. När jag kmr hem brukar jag hoppa i säng. Nu ska jag försöka att lugna ner mig lite och vara hemma oftare, jag ska försöka att inte vara på språng hela tiden. Jag saknar att vara hemma lite mer. Varva ner!

Sen så har jag så mkt att tänka på just nu. Massor av viktiga saker att göra. Allt bara snurrar i huvudet och jag blir stressad och gör inget alls. Sen alla tankar...hoooooff! Jag blir tokig. Helt plötsligt blev det bara för mkt, allt på en gång. Nåja, bara ta mig i kragen och göra det jag måste. Men det är mycket som är jobbigt just nu så det känns som om jag går under, går in i väggen. Som om det inte var nog redan.
Okej, jag ska sluta skriva tråkiga saker och göra en intresseanmälan på en eller några lägenheter ist, tja!


Kvällsfika


Höst.


Lugna puckar

Jag sitter på jobbet och här är det väldigt lugnt just nu och jag har en jäkla huvudvärk.

Jag längtar hem till min smoothie.


Smoothie

Och efterrätten som jag slängt ihop. Gott! I den finns blandade bär, banan, en skvätt pressad citron, havregryn och naturell yoghurt.


Lunch

Dagens lunch som jag tillagat helt själv. Det ser kanske inte så smakligt ut men de är helt okej. Grönsakssoppa ska det föreställa föressten.


Tidig morgon i Kiruna

Idag måste jag införskaffa mig en fönsterskrapa. Detta är orsaken till varför jag blev 10 min sen till jobbet imorse:


Morgon

Bara för att appen finns så ska jag göra ett morgon inlägg. God morgon!


Just nu:


Fan va nice!

Blogg.se app, halleluja! Jag menar, hur många ggr om dagen kommer man inte på något som man vill skriva här på bloggen så har man inte datorn till hands eller kanske inte ens orkat slå igång datorn? Väldigt många gånger. Jag kommer skriva så mycket blogg nu via iphonen så ni kommer bli less! Det kommer säkert bli tusen inlägg om dan, minst asså. Just nu ligger jag i sängen, hade gärna tagit en direkt bild om de inte vore kolsvart här inne och jag vågar inte utmana ödet (min sambo ni vet) genom att tända lampan för att fota mig själv eller vad de nu hade blivit. Tack för mig, jag älskar redan den här appen! Tack Gud...?

Bild från nån dag sedan.


jag blir gaaaaalen!!!

Så här ser jag ut när jag ser hur nya facebook ser ut.
Sååå jäääävla irriterande, häng den som förstört fejjan!
Sjukt att man kan bli så upprörd över något som facebook...patetiskt, haha!





Kväll

Hej!
Alltså, jag vet att jag varit skitdålig på att uppdatera på
senaste dasgarna. Skärpning!

Här är jag nu, jag vet, jag har alltid på mig min halsduk eller vad det nu heter.






Uuuh vad mina fjärtar stinker idag, ni skulle bara veta.
Synd att det inte går att "fota" dom och sätta in i datorn och sen
så kan ni spela upp dom som ett klipp så skulle ni också fått känna
på den ljuvliga doften. Fan vad trist att det inte finns alltså, fyfaaan!


Jag fick inte läsa

Klockan 7.12 vaknade jag.
Nu ska jag tillbaka till sängen och vila och läsa min tidning som jag köpte igår.
Eller min man köpte den till mig faktiskt om jag ska vara helt ärlig.
Skulle bläddra lite i den igår kväll innan sovdags men nej det fick jag inte för surmurran (min man) 
som låg brevid mig. Jag kan inte sova med lampan tänd. Buhuhuuuuuuu!
Så blev jag sur och sa att du brukar minsann hålla på med iphonen när jag ska sova
och då har du LJUD på också och jag låter dig ha de.
Bla bla bla bla bla, jag fick hursomhellst inte tända lampan och läsa men det ska jag göra nu.
Tjingeling!

What goes around comes tydligen inte around.


SSS-Söndags Skit Snack

Hohojaja, min syster har haft lite kul på min blogg, men det bjuder jag på!
Eller det bjöd hon på. Haha, humorn är på hög nivå.

Sen att jag var med i småstjärnorna på PDOL 2 ggr, vet ni varför
hon alltid mobbar mig med det? För att hon inte fick vara med för att hon var för gammal
och för att hon inte själv vågade.
Hon är svartsjuk för att hon inte kunde och det sitter hårt ristat i hjärnan på henne :)
Hahaha, ja herregud.

Imorgon är jag ledig och det ska bli förbannat jävla skönt!
Jag och min man har städat här hemma för ett tag sen så jag
slipper göra det imorgon på min lediga dag. Dom är väldigt
värdefulla, dom här gångerna som jag bara är ledig EN dag.
Förutom att göra viktiga ärenden imorgon så ska jag bara ta det lungt
och vara hemma, har jag planerat. Får se om jag klarar av det.
Jag har ingen ro alls i kroppen så det blir kanske inte som beräknat.
En morgonpromp ska jag då ta för imogon börjar mitt nya liv!
Nu måste jag spola sockret innan jag blir enorm.
Jag och syrran ska skriva kontrakt (haha) så att det blir mer
allvar med det hela.
Jag SKA vara benhård och INTE vika mig.
Fan jag måste hålla mig ifrån skitet och röra mig varje dag.
Jag vill må bra och vara i bra form så jag MÅSTE vara stenhård.
Så jäkla om nån jävel läskar mig med karra så åker ni på stryk!

Jag i min älskade morgonrock för nån dag sen.



Lisa den lilla lilla

Antal kr hon plockar godis varannan dag för: minst 120 kr

antal "fredagsmys" per vecka: minst 3

tror hon att nya jackor kan göra en lycklig: ja

gillar hon fot-kött?: ja förut iaf

tror hon att bananflugor lägger ägg i ändena av bananen?: ja

är hon en sporty girls?: ja

har hon skrivit en egen låt?: ja, flera

vad heter den?: vet ej titeln men de sjöng " we have a fast car, and a swimmingpool"

har hon uppträtt på PITE DANSAR OCH LER?: ja, 2 ggr

Vad gjorde hon?: hon mimade till Britney Spears och nån annan med en dålig låt de sjöng oooh romeo where do you have your julia blablabla

vann hon? : nej

varför?: vet ej kanske just därför

äter hon gröt?: ja som en gammal snål tant

får tony äta bara pålägg?: nej

varför fortsatte Lisa inte med sin musikkarriär?: vet ej, hon hade kunnat gå långt om hon bara trott på sig själv



Det var lite om Lisa så ni lär känna henne ännu bättre!

mvh ´CREW



Svinalängorna

Go´kväll gott folk.
Fredag kväll och allt, shit asså!
Men vissa (jag) jobbar hela helgen lång, men det gör inget för
det är ändå bara fm-jobb, hur fiiint som hellst. Förr när jag jobbade
helg så handlade det ju om 13 timmars skift och då gick helgen bara åt
till att jobba och sova. Nu när jag bara jobbar fm så har jag ju kvällen fri i af :)

Denna fredagskväll har jag käkat ett big meal från Empes, plockat karra
från gottenasse, ätit karra, druckit cola och kollat film.
Vi körde på Svinalängorna, jag hade inga förväntningar alls eftersom jag hört
många som sagt att den inte alls var så bra, säkert för att den varit så uppblåst
och många som verkar ha haft för höga förväntningar på den.
Vi tänkte att vi kan se den, bara för att. Det känns som att det var en film man
måste se i vilket fall som hellst. Jag trodde den skulle suga.
Jag visste inte ens vad den handlade om.

Men jag måste säga att jag tycker den var jättebra!
Troligtvis för att det påminde så mycket om min egen barndom.
Genom hela filmen var det smärtsamt för mig. Jag återupplevde
massa dåliga minnen och kom ihåg sånt som jag glömt bort eller förträngt 
och hade en gråtklump och tårar i ögonen
nästan genom hela filmen. Hade jag kollat filmen själv så hade jag störtbölat, haha!
Nu är ju bara min pappa alkoholist. Och finne. Precis som pappan i filmen och jag kan
säga att när pappan i filmen skrek dom där fula orden till sin fru så gjorde det
ont i mig. Precis så lät det hos oss. Samma jäkla ord. Usch.
Jag vart alldeles full av känslor under och efter filmen.
Fan för alkoholen när den förstör.
Filmen rev upp gamla sår men det gör inget, ibland är det bra att
bli påminnd om vad som varit och hur lålngt ifrån man är från det idag.
Nu hade jag kunnat skriva 38 A4:or om det här men jag sätter punkt här och nu.

Se filmen, speciellt ni andra som också är alkoholistens barn.
Enda med filmen är att jag hade velat se lite mer. Den hade fått vara lite
längre så man hade fått se mer. Slutet är nog tyvärr så som det ofta är i verkligheten också.
Förenekelse och medberoende ända in i döden.




Blått blått blått grönt grönt grönt

Idag är jag trött och jag tänker gå och lägga mig alldeles strax.
Idag har jag "paxat" ett nytt soffbord, den är svinfin, såklart,
annars hade jag ju inte tänkt köpa den.
Den kommer nästa torsdag.
Jag ska börja göra om här hemma lite hade jag tänkt.
Det ska bli skitkul. Jag blir fort less och behöver ofta nytt :D
Otroligt att jag vart med min nuvarande man i 4 år.
Men jag kan ju inte säga att jag aldrig vart less och velat byta ut han med ;) Hahaha.

Dagens (eller egentligen gårdagens) upptäckt.

I min toalett:



I syster Ninas toa:





Ser ni något anmärkningsvärt?
Om inte, så ska jag tala om det för er.
Alla mina prylar på handfatet gick i blå nyans medans alla
Ninnis saker gick i grönt. Lite roligt med tanke på att det var (från min sida iaf)
helt oplanerat att ha allt i samma färg och så hade Nina allt i grönt.
FUN FUN FUN!

Nu ska jag borsta gaddarna sen hopp i bädden.

God natt på er alla ruttna fiskar!


Lisa äter.

För nån dag sen käkade jag ugnsstekt falukorv med färsk pottis
från mommos och moffas potatisland, mumma, jag heter Håkan (från Sunes
jul, sommar osv ni vet) och äääääälskar potatis!
Jag använde mig bara av det som vi hade hemma, vips så hade jag god mat.
Igår lagade jag spaghetti och köttfärssås, gott, det ska jag äta nu, tja!
(Jaa, jag har mycket smör på mackan men det är GOTT!)




Jag förstår inte varför min man kallar mig för matfotaren....?
Haha, jag fotar nästan allt jag äter och jag vet inte varför?
Kanske ska jag börja att alltid lägga upp bilderna på bloggen?
Kanske, kanske inte, vi får se. Nu är jag hungrig!


Det är dom små sakerna som gör det!

God morgon, jag har en jädrans tidig lunch idag, eller vad tycker ni?

Igår gick jag och la mig först vid elva och somnade kanske vid halv tolv.
Det skall icke upprepas!
Jag bör inte lägga mig senare än 22 när jag ska upp 6 på morgonen.

Vi har ju planer på att flytta till något större men nu har vi pratat om det
lite till och jag tror vi kommer bo kvar här i af ett år till, om det inte
skulle råka dyka upp någon lägenhet som man verkligen faller för tills dess.
Jag vill inte ta första bästa, bara för att.
Jag ska fortsätta göra intresseanmälningar och de men jag ska blicka in
på att vi ska bo kvar här ett tag till. Det får bli så att jag får köpa nya
förvaringssystem och rensa bort allt som bara är strunt så alla kläder
och allt ska få plats.

Sen så har min älskade karl (ja nu är jag kär i han igen) snickrat fast
alla lösa kablar som varit lösa nu i si så där 3½år!
Jag har vägrat göra det, det var hans grej att göra och han har sagt men imorgon gör jag det,
eller på lördag, inte nu men sen, sen, sen... Ja ni förstår och jag har hållt
på att bli alldeles sinnessjuk av dom där jävla sladdarna som jag snubblat över
sjukligt många gånger.
Men nu är dom på plats! Förstår ni vilken lycka!?
Det är helt underbart.
Jag kan gå där utan att snubbla, jag kommer kunna dammsuga utan att få psykbryt på
ett gäng med kablar som jag måste lyfta och flytta på för att komma åt överallt.
Det är ett under att jag inte slagit ihjäl mig där förlängesen.
Nu kommer min man slippa det gnället och dom skriken.
Efter 3½år.
En sak mindre att bråka om.
Sen var det ju sååå fult med massa kablar liggandes efter golvet det såg så B-igt ut.
Slarvigt. Fult. Äckligt. Skämmigt.
Vet ni hur länge det tog att spika fast kablarna?
Ja, typ 30-40 minuter.
Inte en jävla dag för sent!

Ni skulle ha sett hur det såg ut innan. Herra Jumala säger jag då bara!



Tvättstugan och farhågor

Tvätten är tvättad, den är nere i tvättis och torkar just nu.
Tur att min man kom hem tidigt idag för jag vet inte om jag
hade vågat gå ner till tvättstugan själv igen, haha.
Jag började skrämma upp mig själv. Jag började tänka på läskiga
monster-spök barn. Sen försöker jag att tänka på annat men när
man vet något man ABSOLUT INTE får eller bör tänka på så är det givetvis
bara en sak man kan tänka på just då. Läskiga spöööökbarn. Haha hoff.
Annars är inte våran tvättstuga läskig, den har fönster och allt så man kan
komma därifrån snabbt om man hade behövt. Men ibland tar min hjärna
över och jag skrämmer upp mig själv med allt möjligt.

Varje gång jag går ner till tvättstugan så är jag beredd på att någon hängt sig dig.
Jag tänker på det varje gång och kan inte få det ifrån mina tankar på något sätt.
Tanken finns alltid där.
Hänger inte någon i korridoren, nähä, men då hänger den i rummet där
tvättmaskinerna är, nähä, inte här heller, men då har nån garanterat hängt sig i
rummet där torktumlaren är. NÄHÄ, inte där heller men då är det ju SJÄLVKLART
att någon hängt sig i torkrummet där det finns färdiga snören och allt i taket.
Nänä, inte här heller. Nä, inte DEN HÄR GÅNGEN i af. Men nästa gång, jag lovar.
Jag vet att jag kommer hitta någon hängd där, nån gång. Uuuh en av mina stora farhågor.
Snälla, häng er inte där jag kan hitta er.


Läs ej

Hej å hå tvätten snurrar på.
Wohooo jag är så grym på rim och ramsor!

Nu ska jag berätta något tråkigt för er.
Idag kommer jag inte kunna äta havregrynsgröt till frukost som vanligt.
BUHU! :( Jag har nämnligen ingen lingonsylt, vilket är ett måste till gröten.
Det var så att jag tänkte köpa sylt på ica igår men kom ihåg att den jag köpt
på konsum var mycket godare, och det är typ en 1kilos burk vi snackar om så
det är inte att köpa vilken burk som hellst, åå nej den ska vara perfekt.

Sen frågar jag ännu en gång: Har ingen något tips på nån bra blogg
jag kan läsa? Inga "storbloggare", dom känner jag redan till.
Men finns det någon vanlig människa med en blogg som kan vara
rolig att läsa, inte bara skratt-rolig men en blogg som känns trevlig....? Haha.
Jag vill hellst inte läsa nån blogg som har mörk bakrund och absolut inte mörk
färg bakom texten där texten är vit eller någon annan knallig färg.
En blogg som jag läser ska hellst vara ljus och fin. Är den mörk blir jag ju...mörkrädd.

Nää, jag skriver inget vettigt, precis som vanligt. Vi hörs.



Jag kan nog säga att jag älskar att spela kort och jag vinner ofta också ;)
Sen är det så att jag har en sambo som varken gillar eller kan spela kort.
Han kan typ finns i sjön och hur kul spel är det?
Så störande att han inte ens VILL lära sig att spela.
Nää jag tror det här med kort är en bya-grej. Vi hade inte så mycket mer att göra.
Inte hade vi nån slags gymnastik träning och gå på precis, haha.
Alla stads bor har utövat det ena och det andra, fotboll, handboll, kojbyggarläger,
hockey, karate, simmning, och ja, allt vad ni nu sysslat med. Lisa, vad tränade du som barn?
Hmm...jaa du vet att det fanns inte så mycket att välja bland i Karre trakten...

Nä, som sagt, jag skriver inget vettigt. Hej!

07:07

God morgon.
Vaknade 07:07.
Här blir det ingen sovmorgon fast jag är ledig idag.
Och Gud så skönt det är att vara ledig.
Jag ska börja med att tvätta kläder i tvättstugan.
Tvättmaskinen våran är fixad till viss del så jag litar inte
helt på den så jag skiter i att tvätta desto mer i den. Trist men sant.
Jobbigt att springa fram och tillbaka i tvättstugan ju.
Nåja, sånt man måste göra om man vill ha rena kläder och annat tygigt.




huvudet värker

Åååh, sån huvudvärk idag.
Jag är inte den som brukar ha ont i skallen på det här sättet.


Lite töntvarning, men låt gå:

Ibland får jag lite småtaskiga kommentarer av ANONYMA personer.
Det är något jag tycker är urlöjligt. Vill man säga något till mig, visst,
gör det, men att inte kunna stå för det sen, det är de som är det löjliga.
Jag är inte den som raderar det "elaka" heller för jag tycker att den som
skrivit till mig är den som har störst problem av oss två.
Skriver någon till mig att jag är ful, äcklig, störd, dum i huvvet eller vad det nu
kan vara så låter jag det stå kvar. Det betyder inte att jag är det. Det betyder att det finns
någon där ute som har något problem med mig, men ändå läser min blogg (haha) och så
vågar inte personen visa vem han/hon är. Det skulle vara mycket roligare om ni
skrev både namn och telefonnummer! ;)


Sen tror jag inte att alla förstår mitt sätt att skriva.
Dels för att jag är skitdålig på att skriva och uttrycka mig i text och sen
kanske man måste känna mig för att förstå att det mesta jag skriver
är på skämt. Mitt senaste inlägg är inte heller helt seriöst, jag ser ju det eftersom
jag vet hur jag menar, haha men ni kanske inte ser det på samma sätt?
Jag tänker ofta mitt skrivande med en annan röst också, som typ så här:
-Asså, hallååå, jag är så jävla viktig, snygg och braaaaaaa.
Blåst tjej.
Från det till att erkänna att jag är en fet gris som älskar godis.
Alla kanske inte förstår men det gör inget. Jag är inte bra på ord så
ni blev säkert inte klokare av det här heller.
Men ni som läst min blogg ett tag vet att jag kan vara jävligt seriös
många gånger också, men det märks i af, det har jag märkt att ni vet
när jag är gravallvarlig i af ;)

Jag kan helt enkelt göra narr av mig själv och inte ta mig själv
på allt för stort allvar alla gånger.
Ni får skratta eller gråta åt mig, jag vet vem jag är och det är det som räknas :)




Ljus i mörker

God morgon.
Jag sov nästan ända till klockan åtta, sinnes!
Jag gick och la mig lite efter nio, låt oss säga halv tio och att
jag somnade tio eller nått. Det betyder att jag sovit ca 10 timmar, shit!
Shit för att det känns i kroppen att det blev lite för mycket av det roliga inatt (sömnen)
Så har jag sovit med två kuddar inatt, vilket jag alltid gör nu för tiden, men inatt
var det för mycket och smarta jag visste om det men fattade inte att
slänga iväg en kudde. AH MA GAAAD vilka problem jag har. Sjuuukt jobbig dag asså!

Nää, men så vaknar man och ser det "dåliga" vädret och blir glad :)
Tack för att jag slapp morgonsol i mina trötta, nyvakna morgonögon idag, Gud...?

Tack för mörkret som jag älskar.




Utan mörkret inget ljus.

Älska Maria Montazami!

Ja kväll!

Jag hade gärna kunnat gå och lägga mig nu men jag väntar på
att en tvätt ska bli klar, det är den strax.

Jag sitter här och har 3:an igång på tv:n och lyssnar/kikar
lite på Hollywoodfruar. Fan vad jag älskar Maria Montazami!
Hon är så jäkla härlig, rolig och söt människa.

Jag har tyvärr inte tid att kolla avsnittet nu då den är så jäkla sent!
Min tvätt är klar nu och sömn är prio ett :)
Måste införskaffa mig en tv till sovrummet.




So yes...

Hej!
Jag lever.
Jag kände att ni började bli oroliga.
So yes, jag lever.


Fat girl

Jag är så jävla mätt så jag funderar på att ta mig en till glass.
Det bästa är att vara så mätt så man knappt kan röra sig
när man ligger där på soffan fet som en gris och nästan ropar:
"Feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed meeeeeeeeeeeeeeeeee"


Skjortan

Jag för nån dag sen.
Älskar den otroligt sköna skjortan så mkt så jag köpte två stycken i olika färger.
Köpte den FAKTISKT på Kappahl, där hittar jag sällan något,
då dom nästan bara har tantkläder.



Jag kan då äta!

Nog åt jag skit idag med. Bra Lisa, bra!
Nää men vafaaaan jag måste ju äta, jag dör ju
i anorexia annars och det vill jag ju inte.
Men jag är i period nu. Ätar period.
Fet jävla kossa ska det bli utav mig, så de så! 

Men min frukost var ju helt ok!
Det här är en väldigt alldaglig frulle för mig.
Inte alltid frukt, det var bara söndagslyx.



.

Nu ska jag äta frukost och kolla film.


Jag tror att jag gillar marsán/vaniljsås

Uppdrag: Vars är blåbärspajen?



Jag sa ju att jag var en gris...


Offer äpplet

Så här kan det se ut på mina äpplen.
Det här är något nytt. Offer äpplet.
Ett äpple som får ta alla smällar, ja, alltså klistermärkena.
När man tar ett äpple så sätter man märket på ett speciellt äpple
som kommer få kalla sig för offer äpple.
Min smarta idé. Jag vet inte varför jag kom på det eller varför
jag har börjat, och fortsatt med det, men så kan det bli ibland
om man heter Lisa.

När vi ändå pratar om äpplen så tänkte jag tipsa er om dom
absolut godaste äpplena jag vet, märket heter Pink Lady och jag
har bara sett dom på Ica Kvantum. Så, så, så goda. Alltid perfekta.
Men dom är lite dyrare också, jag förstår varför :D
Nä men dom är sjukligt goda, mmm, ska nog ta mig ett äpple me en gång.




Söndag, va?

Hej hå hej hå jag till min dator gå. Vissel vissel vissel.

Jag sov så gott inatt, igår natt med. Ååh jag älskar att sova gott.
Lyllo mig som kan det.
Min man blir mer och mer sjuk, inatt hade han ont i öronen också, stackarn.
Jag vill inte blir sjuk igen, det har jag absolut inte råd/tid med.

Den här helgen har jag bara ätit skiiiiit. Så jäkla mycket godis.
Igår åt jag frukost i vanlig ordning och lite sen lunch, sen var det
godis för hela slanten. Idag ska jag inte äta sånt strunt.
Nästa helg ska jag inte plocka lösgodis, det är då det blir katastrof.
Ska nöja mig med mörk choklad och ahlgrens bilar eller nått.
Så får det bli. Ja, jo.

Så här ser äpplena ut om man hälsar på hos syrran.
Hon har nämnligen två små råttor som alltid går och
tar små tuggor på äpplena, hihi sött.




Så så så vacker utan spackel

Det här är jag imorse nångång.
Jag vet att jag är riktigt söt! Ni behöver inte beundra mig sååå
för min skönhet. Hohojj, nog har min man tur som får vakna
brevid den där paddan varje morgon :D Hahaha.



Ju mer jag kollar bilder på mig desto mer sugen blir jag på att
lägga mig under kniven :D


Fett

Men här är jag igår morse... eller morgonen före det.
Skit fett hår, hade inte tvättat det på fyra dagar och jag ska
inte tvätta det oftare heller. Men det var inte så grisigt som man
hade kunnat tro. Förr var jag tvungen att tvätta håret varannan dag
om jag ville att det skulle vara någorlunda bra.
Det lönar sig att bara tvätta håret med balsam och att inte
använda (mitt, kära, älskade, saknade) hårspray.



Inga bilder

Det är så trist att hålla bloggen vid liv när jag varit sålig på att fotografera
på senaste tiden. Jag vore egentligen ha fotat under mommos begravining men jag
kände som att jag inte vill ha bilder på den jävla skitdagen.
Lite dumt tänkt men jag hade ingen lust att fota då och där.
Jag kan knycka bilder från syrrorna sen eftersom dom har fotat.
Eller i af en av systrarna. Jag har dock fotat lite med skit iphonen,
för över bilder just nu så kanske ni får se några spännande bilder.


Fet grisen

God morgon.
Jag köpte så sjukt jävla mycket godis igår så att det inte är klokt.
Jag var lite ledsen så då blev det extra mycket. Haha jag kunde inte tro mina
ögon när jag plockat klart. Har JAG plockat SÅHÄR mycket. Oh my god.
Ut från godisaffären försökte jag gömma min lilla påse. Jag ville inte att någon
obehörig skulle se hur mycket jag plockat hahaha.
Inne i affären ville jag bara ringa till nån och fråga "vad vill ni ha för godis?"
Men jag stod på mig och tänkte att alla andra där inne måste ju fatta att
det inte bara var till mig... Haha! Hoff jag är psykiskt jävla störd.
En psykiskt sjuk jävla grisjäkel.
Jag blir nog fin på julbordet som julegris :)

Nää, nu ska jag lägga mig i soffan och kolla tv för jag mår inte så bra.
Hoppas det finns något bra på tv:n.
Hörs, tja!

En iphone bild från förra helgen.
Måste köpa ny mobil. Den är mega seg och så blir bilderna så
fruktansvärt, pinsamt suddiga.



Dum

Undra hur man kan vara så blind.
Tänk att inte se.
Så dum.
Så jävla dum.
Jag känner mig blåst.
Lurad.
Lurad, ja det är jag.
Grundlurad.
Jag är den som får leva med min dumhet.
Du fattar ingenting.
Inte ett jäkla skit.


morgon

Go´morron.
Idag sov jag ganska länge, typ till kvart över åtta. Shit asså!
Det blev lite sent igår, men det gör inget för idag är jag ledig.

Jag funderar på om jag ska ta en morgonpromenix eller om jag ska börja städa?
What to do?
Eller ska det här damp fallet prova sätta sig i soffan och försöka ta det lungt?
Jag ska ge det ett försök...




Natt sa herr katt

Tjaaa, eller god natt eller nått.
Är klockan verkligen tjugo i elva? Är det sant?
Herre min skapare.
Ingen middag har jag ätit idag heller.
Men vad gör väl det?
Jag lär ju äta många middagar till i mitt liv, möhöööö.

Nä hörrni, nu är det dags att gå och lägga sig brevid sin karl.
Ja, idag gillar jag han. Han har både diskat och dammsugit.
Men jag tycker om han ändå idag, det är bara en sån dag idag.
Lyllo han!

God natt alla pissnissar!

LEDIG är jag ju ta mig fan också nu.
Ledig, fredag, lördag och söndag. Feting bra asså.
Ska försöka att inte tjura ihelg dårå :)


Lunch.

Dags att äta något och sen bege sig mot jobbet.
Skulle laga korv och makkisar typ, till lunch men glömde
bort och nu är det försent. Det får bli middag istället.
Nu få det bli fil med tillbehör.


Tråååk

Jag gör väl en jätte intressant lista då.


Vad heter du: Lisa
Ålder: 24, fan vad gammal!
Vad gör du: Jag sitter bara här 
Vad längtar du till: Vintern :)
Vad händer i helgen: Jag vet inte, jag är ledig i af. 
Senaste hånglet: Min man såklart
Hände nåt mer: Sääääkert :p
Vad har du på dig: Morgonrock och trollor
Favoritöl: Karhu är ju förjävla gott alltså
Vad blir du glad av: God mat...? Bra sällskap..? Äääh det är mkt som gör mig glad
Vad blir du ledsen av: När nån är dum med mig :p
Vad ska du göra idag: Inte så mycket, ta det lungt hemma sen jobba 
Favoritsnabbmatställe: Empes och arctic thai grillen! 
Vilken låt lyssnar du på nu: Ingen alls
Vad dansar du till: Dansar och dansar. Dansar bara lite smått när jag är ensam hemma och det kommer nån låt som man bara inte kan stå stilla till, typ lady gaga eller rihanna :p 
Vem saknar du: Jag saknar mommo!
Bästa Hang-outet: Öööööh.... mitt hem?
Nått någon inte vet om dig: Det finns nog ganska mycket många inte vet om mig, speciellt ni som läser min blogg :)
Nått du vill ha sagt innan vi slutar: Njääe. 


HUR

Svarar du i telefonen: Det beror på vem det är som ringer
Gör du när du är kär i fel person: jadu, det minns jag inte
Tycker du om gul-bil-leken: Är den den när man får slå folk när man ser en gul bil? Isåfall skitkul! :D
Mycket pengar har du i plånboken just nu: Några hundra
Mycket är klockan: 09.39
Hur många kontakter har du på msn: Haha msn är ju så ute :p Är aldrig inne där mer så jag vet inte
Spenderar du en regnig dag bäst: Olika, vädret spelar inte så stor roll för mig

VEM
Är ditt 10:e sms ifrån och vad står där? Har inte så många sparade sms på mobilen
Pratar du med på msn just nu? Använder inte msn mer
Ringde dig senast? Min man, undra vad han ville? Ska kanske ringa upp, haha
Pussade dig senast? Min man
Vill du kasta en sten i huvudet på? Min man :D
Saknar du mest just nu? Mommo.
Ska du träffa imorgon? Jag vet inte, vi får se :)
Sov du med senast? Min man
Festade du med senast? Ett gäng bybor
Vem fick du senast sms av? Röstbrevlåda men annars från Linda

JA- OCH NEJ-FRÅGOR
Cyklat utan händerna: Ja
Gråtit en hel natt: Vette fan
Druckit så du spytt: Ja
Åkt vattenskidor: Nej
Åkt rullstol: Ja, jag har provat
Gjort en bakåtkullerbytta: Självklart
Köpt lösgodis för över 50 kr: HAHA över 50 spänn? OM jag har :D
Haft träningsvärk: Japps
Önskat att du var det andra könet: Haha nej, jag är så lycklig som får vara en kvinna :D Men det skulle vara kul att få vara en man för en dag eller så. Det skulle vara väääldigt intressant och se hur deras hjärnor funkar...eller inte funkar.
Sett din kompis i rosa kanindräkt: Näääe?


Onödig info.

Hejhejhejhejhejhejhej!
Morgonprompen är gjord och det känns skönt.
En stor anledning till varför man ska vakna tidigt, man hinner med så mycket mer.
Och det gillar jag.
Det vart lite tungt för mig att gå sista biten så jag kanske måste börja
gå kortare promenader. Jag vill inte det, jag blir envis och kämpar på
istället för att kanske ta en kortare promp eftersom det skulle kännas
bättre för min kropp.

Frukosten står på bordet men jag ska vänta en stund till innan jag ska käka.
Intresseklubben antecknar. Jag vet.

Det jag egentligen tänkte skriva var att jag har ångest.
Ångest över att jag har tusen bilder på datorn som behöver bli
framkallade. Eller, inte alla bilder såklart.
Men jag behöver gå igenom, rensa, slänga och framkalla.
Det är så dumt att inte göra sånt på engång, efter att jag har rensat bland bilderna
den här gången så lovar jag att alltid göra det när jag lägger in nya bilder på datorn.
För datorn kan krascha när som hellst och alla bilder kan försvinna i den kraschen.
Sen ser jag ingen mening med att ha massa oframkallade bilder i ett USB-minne.
Klart det är bra om man vill spara bilderna så dom inte försvinner i en krasch, skit bra.
Men om man ändå inte framkallar bilderna så är det väl ingen idé att
samla massa bilder på hög i ett USB-minne menar jag.
Det är mer känsla att hålla ett fotografi i handen än att se ett på datorn.
Nä, fyfan vad jag skriver strunt. Herrå!

Så här kunde jag se ut en morgon som svarthårig.
Sen är det ju svinbra att man kan vara mysko och fota konstiga bilder
på sig själv en vanlig morgon bara så där.





Kuckelikuu klockan är sjuuuuuu

Go´morron.
Jag är redan vaken och fattar inte varför.
Jag tänkte allvarligt ta en sovmorgon idag.
Men vad ska man göra om man vaknar utvilad 06.59?
Det är bara att kliva upp. Men skönt ändå att vakna tidigt.
Grejen var den att jag trodde klockan skulle vara 9-10,
det kändes som om jag sovit i en evighet.

Jag börjar först 13 idag så jag ska väl strax ta mig en morgonpromp.

Nu vill jag att mitt hår ska växa så jag kan klippa lugg och göra det ännu längre med fake hår.

I still hate him

Nä hörrni, nu ska den här gamla häxan gå och lägga sig.
Jaa, jag kanske älskar min sambo litegrann. Ytterst lite.
Men tro inte att jag älskar han skit mycket, tro inget sånt nu. Å nej.

En gammal bild på mig, saknar mitt svarta hår.


Jag hade ju kunnat hitta en bättre bild där man ser att jag har en haka och där
min näsa åtminstone ser mindre ut än vad den är. Men jag ser ju ganska
så oskyldig och ledsen ut eller nått så det fick bli den här bilden.


Kvinnor som hatar män

Jaa, här i hushållet ska man då vara både man och kvinna.
Det kanske är dags att lämna gubbfan och leva ensam?
Om man tänker efter riktigt noga så hade det varit riktigt skönt.
Fan, bara sig själv att tänka på. För en karl är det ju alltid så, vare sig
han är singel eller i ett förhållande, min man är alltid nummer ett och han
tänker bara för en person medans jag alltid tänker "VI, två personer".
Jaa, jag är en bitterfitta och kommer vilja ta tillbaka mina ord, nångång,
när min man kanske blir smart och får känslor för andra än sig själv.
Kanske tar jag tillbaka det här då men nu får det vara så.
Fan jävla män. Nästan alla är jävla grisar! Så oförstående och tröga.

Jag är en kvinna och behöver omtanke och mycket kärlek, inte bara när du varit
extra dum i huvvet utan även till vardags.
HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT FÖRSTÅ EN ANNAN MÄNNISKA?//Bitterfitta 2011



Sen behöver ni inte ta allt så jävla allvarligt, så här känner jag just nu.
Punkt slut.


behövs bh?

Jag vet inte vad jag ska skriva.
Jag ska gå och byta om från hemma-mys-kläder till
något lite mer vardagligt. Kanske föressten.
En bh ska jag då i af sätta på mig, jag kan ju inte gå ut
bland folk då bröna hänger ner till knäna, nä hujeda mig!
-Hur skulle det se ut?
-Roligt!
Hahaha jag är så rolig.

Tur att jag är så kul så jag kan underhålla mig själv.
Jag behöver ingen annan än mig själv, fi faaan va bra.


varma tofflor

Tjeeeeeeenare mannen!
Jag är hemma på tidig lunch.
Jo.

Här är mina underbart sköna fårulls tofflor som håller
mina frusna fötter varma. Jag tror det är fårull i af? Haha!
Jag köpte dom på marknaden och rekomenderar alla med frusna
fötter att införskaffa sig något liknande.
Det roliga är ju att man ser ut att ha smurf fötter.
Och på bilden har jag även på mig ett par jäkligt sköna harem mjukisar
som min man tycker ser ut som långkallingar. Kanske dom gör,
men dom är sköna så jag tänker använda dom ändå och så brukar
jag ju springa omkring med långkallingar också så vad gör väl det?





Sex med Reinfeldt

Go´morron.
Klockan åtta vaknade jag. Idag är det jobbdags.
Jag har dukat fram frukosten och är påväg att äta.

Fyfan, hade en lite konstig dröm inatt.
Att jag hade sex med självaste Fredrik Reinfeldt i Karre skolans
träslöjdssal, där det även blev inbrott på natten av två blonda
fula psyk tvillingar som jag slog och slog, men dom svimmade
aldrig av och fortsatte bara vålda. Jag undrar vars mina drömmar kommer ifrån?
Alltså jag är inte ens lite tänd på Fredrik R. :S
Och nää, inte ens i mitt undermedvetna så är jag tänd på han, haha!

Jag tror jag käkar frulle sen och tar en promp nu istället, vad tycks om de?




games!

Jag ska gå och lägga mig.
Det är så trist och ensamt med bara mig och min man.
Jag vill ha mer liv och rörelse!
Jobbigt att gå från 10 personer till 2 styckna.

Min man skickade iväg mig på statoil för nån timme sen för att plocka
löskarra. Jag bah, jaja, visst ers nåd.
Det var ju inte alls så att jag själv var sjukligt godis sugen.
Men jag plockade inte så mycket som jag hade kunnat göra och jag
åt inte så mycket som jag brukar, så jag är nöjd över min insats, haha!
Direkt jag käkar skräpmat, pizza som det blev idag, så nästan måste
jag även ha godis till efterrätt. Det triggar igång sockerbegäret.

Men imorgon ska det inte bli skräp nå mer.

Nej vet ni vad, nu är klockan för mycket för tant Lisa.
Nu ska jag lägga mig i sängen och så ska jag troligtvis spela
lite utav det bästa Mario spelet ever på min karls dingoo bla bla bla, vad den nu hette.




Godissss

Det blev pizza till middag, då kan jag ju lika gärna äta karra också?


Laxen

Här är laxen vi käkade förra veckan och det här var sviiiin gott.
Jag hade även gräddfil till att doppa det i.
Jag vet att det inte ser så festligt ut men måste det alltid göra de då?
Va? Va? Va?
Nää precis. Tycker ni att makaroner och kött ser roligt och festligt ut?
Nä. Men det är sjuuuukt gott ändå.

Tipsa mig gärna om fler goda och ENKLA laxrecept.
Den här laxen saltade vi, pepprade,smorde plåten, hävde på lite färsk dill och skjuts i ugn.
Simpelt men gott. Precis the way i like it. Gott och enklet :D



Trollet har städat

Tjabba tjena hallå dagboken!

Här hemma är det nu städat och fint.
Jag städade en skrubb också, det behövdes.
Min man envisas med att stöka till den hela jäkla tiden.
Jag vet inte hur många ggr/år jag får städa den där förbenade skrubben.
Jag har fler garderober som vore städas men det får vara för vi har
planer på att flytta, så jag kan rensa den dagen jag flyttar istället.
Hoppas flytten blir snart för jag är less på den här lägenheten, fast jag
trivs här. Men ändå less, vill ha ett nytt hem lixom.
Behöver ett större hem som har bra förvaringutrymmen och om inte så
måste det blivande hemmet vara så pass stort så att jag kan köpa
mig fler garderober och andra förvaringssystem. Jo, men jag lämnar det där och
håller tummarna på att vi får oss ett nytt hem inom kort.

Så här, sjuuuukt snygg var jag tidigare idag innan jag duschade.
Haha som ett troll. Jag kan ju inte alltid bara visa mina bättre
sidor här på bloggen heller.



Man vill bara nypa i dom där kinderna! Mohahaa

städa

Nä hörrni, nu har jag sölat nog för idag...Kanske.
Jag tänkte ju som skrivet, städa. Jag ska göra det.
Men inte riktigt än. Jag ska bara... Sa Lisa Mäkitalo.
Nää, jag ljög ju föressten här för ett tag sen om att jag gift mig.
Ha ha, in my dreams!
Men jag glömde tala om för er att jag ljög, förlåt mig, det var inte meningen.
Nå väl, ingen skada skedd va?

Jag ska alltså inte städa ännu, jag ska först vila mig och inte göra ett skit.



Facebookstatus:

Jag kopierar min facobookstatus och skriver in den här med:

Jag vill tacka alla som på olika sätt stöttat mig efter mommos bortgång. Ord är så starka och extra betydelsefulla när man är i sorg ska ni veta. Jag trodde aldrig att fina ord och omtanke kunde värma så mycket som det faktiskt har gjort, jag kan säga att det blev lite lättare tack vare att jag har så himla fina människor runt om mig som bryr sig. Tack ♥

Alla som "bara" tagit sig tid till att säga, jag beklagar sorgen.
Dom tre små orden har värmt enormt.
Att veta att det finns människor i sin omgivning som tar sin
tid att tänka, skriva, eller säga något fint till någon som behöver det
just i den stunden, alltså, det är guldvärt och så otroligt värmande.
Mitt i sorgen blir man glad. Glad över att det finns så otroligt fina,
underbara människor som kan bry sig om andra och det har gjort
det hela lättare för mig. Bara jag tänker på er som tagit sig tid till
mig och min familj och tänkt på oss och visat det, så blir jag glad.
Eran omtanke berättar vilka fina människor ni är.
Fast många av er inte ens kände min fina mommo så tog ni er tid.
Tusen tack till alla ni fina som finns där ute och bryr sig om andra människor.





Sen blir man lite förvånad över vilka som inte finns där, som man kanske hade trott...


Korvsoppa

Det var skönt med en promp och strax tänkte jag äta frukost.
Sen är planen att städa. Hoff vad trist men ack så behövligt.


-


Ja, precis, go´morron!
Jag är vaken, lite ofrivilligt men jag klagar inte.
Jag hade kunnat lägga mig i sängen och fortsätta sova eller vila
men jag väljer istället att skriva god morgon på min blogg.
Ska även ut och prompa i vädret. Regn, dimmigt och mysigt :) (är ej ironisk)
Jag passar på innan kanske soljäkeln kikar fram, haha!

Så om DU befinner dig i Kiruna just nu och kollar ut och ser en zombie så
är det mycket möjligt bara jag.
Tja!


En till lista

Något som gjorde dig glad igår: Igår var en dag i sorgens tecken, men jag var ändå glad över att få umgås med familjen och andra nära och kära ♥ 
Vad gjorde du klockan 08 i morse?
Jag vaknade faktiskt klockan åtta.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Haha, det är en hemlis ;)
Det sista du sa högt? Tycker du att det är roligt att vara tillsammans med en tjockis?
Det senaste någon sa till dig: Ingen älg, hälsa Lisa
Vad har du druckit idag? Vatten, mjölk och fanta
Vad var det senaste du åt? En äppelskiva
Vad var det senaste du köpte? Hampis från empes
Vad är det för färg på din ytterdörr? Mörkbrun
Vad är det för väder hos dig nu? Tror skolen skiner där ute, det gjorde den sist jag kollade i af
Godaste glassmaken? Finns mycket gott
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Tycker ni jag verkar vara en sån person som tror på kärlek vid första ögonkastet? Svarar ni "ja" på den frågan så svarade ni fel.
Sover du tungt? Jajje! Jag sover så jäkla gott nästan alltid så ni skulle bara veta. Peppar peppar ta i trä...
Drömmer du mardrömmar? Jag har mina perioder
Favoritklädsel? Just nu är det koftor och sköna kläder som gäller. Höstkläder(modet..?) är det bästa! 
Favoritlåt just nu? Kommer inte på och orkar inte tänka
Humör just nu? Jäkligt bra, trots allt
Favoritgodis? Choklad funkar alltid
Kläder just nu? Ett par mjukisbyxor som min karl tycker ser ut som långkallingar och en vit oversize t-shirt.
Vinterplaner? Jaa, jag planerar att promenera mycket :)
Hur många kuddar sover du med? Förr var det alltid 1 tunn kudde men nu förtiden sover jag gärna med 2 st!
Morgon eller nattmänniska? Jag gillar att vara vaken på natten och sitta framför datorn, men inget är bättre än att somna tidigt en kväll för att sen stiga upp tidigt, så jag har blivit mest en morgonmänniska. 
Vad är viktigast för dig? Att plånkan är fullproppad med kosing! Näärå, min familj, mig själv och mina nära såklart :)
Är du kittlig? Johooooooruu 
Snarkar du? Nix
Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Favoritsak? hmm...Kramas lite extra? :p 
Stjärntecken?
Lejon
Äckligaste insekten? Jag är inte rädd för kryp, så länge dom inte kryper in under kläderna eller så, då är alla äckliga. Men jag blir sjukt äcklad av att se på tv att det finns kryp bland mat. Vidrigt. Men ser jag en spindel så kan jag fast ta den i handen och låta den gå omkring. 
Vilket djur hade du velat bli reborn som? Måste nog säga lejon.


Hoppas ni tyckte det var väldigt intressant.
Tack för mig.


Jag.

Irriterande när det är för mörkt för datorns cam!
Vad ska ni nu tro om mig lixom?





fat fat girl

God kväll får man väl ändå säga nu.

Idag vart jag sur så jag har tröstätit godis, glass, kakor och sånt där.
Men jag har planerat och vetat att det här blir en helg i fettets tecken.
Men vad gör väl det?
I byn är det andra regler som gäller.
Väl tillbaka i stan så blir det samma som innan.
Ibland måste jag få vara en tjockis som jag är född till att vara :)

Fullt hus här i det blå huset, det gillar jag.
10 personer är vi rättare sagt.

Just nu sitter jag här för mig själv.
Det är ganska skönt att få en paus från alla andra en stund.




morgon ful

Nää nu ska jag göra mig i ordning för dagen.
Jag behöver inte se ut som hej-kom-och-hjälp-mig bara för
att jag är i byn, nej, jag vägrar. Idag. Idag vägrar jag.
Få se vad man kan göra utav det här nyllet.
Idag känner jag mig ful. Hoppas jag kan bli lite fin i af.


Nu tänker jag ta en snabbdusch och byta kläder.
Systers karl började just att baka tunnbröd, mmm, ska bli gott.


Fredag

God morgon alla pissrumpor.

Jag har vaknat 8 idag, eller först vaknade jag 7 och tänkte
att nää, en stund till ska jag minsann sova, så gjorde jag det. WOW!
Så jälla cooooolt asså.

Jag har käkat frukost och varit på promenad.
Jag är oerhört söt just nu.
Här är jag och min kusin just nuuuuuu.






Packa Lisas kappsäck

Hej igen för hundrafemtielfte gången.
Tänkte berätta för er att jag har ätit frukost nu och att
jag tänkte börja packa min väska eftersom jag åker till byn idag.
Känns som att jag har miljoner saker att göra.
En stor anledning till att lämna datorn.... Men nä.
Här sitter jag ännu en gång.

Men nu ska jag bara kolla min mail och sånt, sen ska jag packa
och hade behövt tvätta kläder.
Tja!


Att jag ens orkade skriva ner det här

Jag sitter än vid denna förbannade dator.
Men strax blir det frukost.

För några dagar sen tyckte jag att jag åt alldeles för mkt på en dag.
Så jag började skriva ner allt jag åt under dagen.

Det är något jag kan rekomendera för er som kanske äter
för mycket av det goda och vill ändra matvanor.

Jag har börjat med att äta mellis. Frukt mellis och kanske med keso till. Eller fil & müsli osv.
Lite sånt där, därför jag tyckte att jag åt så mycket. Eller det vart ju mer ofta jag åt än för mycket.
Det bästa jag tycker man kan göra om man är som jag, en sockerberoende jäkel
som inte längre vill vara det, är att hålla hungern i schack. Bli aldrig hungrig som en varg.
Ät frukt/grönsaker eller annat halvnyttigt mellanmål som gör att du aldrig blir vrålhungrig
till nästa "stora" måltid. Det funkar bra för mig, blir inte alls lika sugen på karra
som innan. Drick mycket vatten. Ha alltid en frukt eller något till hands så du
kan äta de om du blir akut hungrig när du jobbar/handlar/är ute på stan eller så.

Mitt mål är inte att gå ner i vikt. Mitt mål är att inte vara lika beroende av godsaker och att
få bättre hälsa. Jag vet att jag kommer må bättre ju mindre sött jag stoppar i mig.
På senaste tiden har jag ätit godis i princip VARJE dag och det sätter ju sina spår...
Men nu på dom 2 senaste veckorna har jag hållt mig borta från sånt,
tack vare mina nya matvanor som jag hoppas jag kommer fortsätta hålla mig till.
Det funkar bra och känns bra för mig så jag vill fortsätta äta så här.

Sen är det inte förbjudet att äta godis. Jag har ätit på helgen men försöker
sluta äta när jag känner att det inte är lika gott mer som dom första karramellerna
man stoppat i sig. Jag äter helt vanlig mat, men eftersom jag sällan hinner
bli hungrig så blir det mindre portioner. Skit bra om ni frågar mig!

Gaaah, att jag ens orkade kladda ner den här oviktiga infon?
Jaja, ni behöver ju inte läsa.


En livsnödvändig lista!

1. Vad är klockan: 08.16
2. Vilket namn står på din legitimation: Lisa Heidi Carola Mäkitalo
3. Smeknamn: Fläskröven, tjockis, matfotarn, Lisse, Lisen, Lus Lisa, älskling, sötis, sötnosen, grisen, min lilla gulli gull osv..
4. Antal ljus på din senaste tårta: Ljus och ljus och tårta och tårta, men 24 år blev jag senast om det är det du vill veta.
5. Husdjur: Räknas min sambo? Han är en gris, muhahaha
6. Födelseort: Gälka, Kiruna BB hade sommarstängt just då.
7. Bostadsort: Kirrrrrna
8. Nuvarande bostad: Lägenhet
9. Har du varit kär: Jaa och är det än idag
10. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 2 dörrar är ju bara dumt
11. Kaffe eller glass: Glass! Kaffe är skit!
12. Färg på strumporna: Jag har mina varma fårulls tofflor på mig just nu, kärlek.
13. Lyckotal: Inget, vad jag vet
14. Favoritfilm: Shrek filmerna och Girl Interrupted i af.
15. Favoritmat: Köttsoppa, älgköttsoppa är allra bäst och hoppas jag snart får äta
färsk älgköttsoppa.
16. Bästa veckodagen: Lediga dagar, höhöhö, nää, men lördag är ju aldrig fel
17. Senaste låt du lyssnat på: Nått på radion
18. Favorit TV-program: Massa olika, orkar inte välja ut något
19. Favoritfågel: Fy faaan jag hatar fåglar, äckliga, äckliga, äckliga saker!
20. Sport att titta på: Fotboll, men är inte längre så intresserad som förr, roligast att spela själv
21. Senaste sjukhusvistelse: Typ förra veckan eller så
22. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Inte en gång!
23. Vem/var är du om 10 år: Åååh, det kan bli en lång historia! Hoppas på att jag och mina nära får vara friska och finnas vid livet, mer kan man inte önska.
24. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nix
25. Vad gör du när du är uttråkad: Jag hinner sällan bli uttråkad
26. Fras/ord du använder (för) ofta: Jag svär nog lite för mkt
27. Vad retar du dig på: Personer som säger sig tycka något om någon person men sen beter sig helt tvärtom, uuuuuh. Falska personer helt enkelt?
28. Det bästa du vet: Maaaaat
29. Läggdags: Igår vart det sent, vid tolv ta mig fan!
30. Vad är klockan: 08.31
31. Skostorlek: 37 oftast
32. Syskon: Nina, Lotta och Sebastian 
33. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Det har jag inte tänkt på
34. Är du Internetberoende: Ja men visst
35. Favoritdjur: Hund
36. Gillar du snö: Absolut! Men ibland är det jobbigt när man tex vaknar en morgon och det har kräksnöat hela natten så måste man plumsa till jobbet, men snö är fett najs!
37. Favoritglass: Hmm... finns mkt gott :D
38. Är du långsint: Om saker som upprepar sig gång på gång, ja då är jag det.
39. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr: Njaa, det beror på hur och varför. Den kanske var jättesjuk/skadad och måste avlivas, då tror jag att jag hade kunnat. 
40. Senaste pojkvännen/flickvännen:
Jag är tillsammans med min gris sen 4 år tillbaka, HJÄÄÄLP 4 år!?
41. Favoritgodis: Choklad, men älskar godis, vi har en relation. 
42. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Att utöva själv så är det fotboll som gäller
43. Är du feminist: Ja, det måste jag vara
44. Bästa kompisar: Jag och min man säger att vi är BFF, mina syskon såklart, Linda och jag är bästisar och Fia är den bästa på sitt sätt. Mina bästa vänner, alla på olika sätt :)               
45. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Haha, ja det skulle jag gärna vilja veta! Men det viktigaste är att jag själv vet vem jag är, bryr mig inte vad andra tycker, fast det hade varit väldigt intressant att veta hur andra, som inte känner mig så bra eller inte alls , uppfattar mig. 
46. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att jag har lite ont i nacken
47. Vad är det vackraste som finns: Jag! Nää, det vackraste är nog... ööh, datorn, blir det bra?
48. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Maldiverna, Mexico eller Aruba.
49. Vad är klockan nu när du är klar: 08.48



Tipsa mig!

Hallå!
Tips på nån rolig blogg?
Jag läser inte många bloggar men vill gärna göra det.
Inte hundratals, men några stycken i af.
Vet ni någon rolig blogg så berätta det för mig, DIN blogg kanske
är rolig? Berätta för mig, alla förslag är välkomna.


Torsdag

God morgon.
Klockan är inte ens åtta och jag är självklart vaken. Vaknade 7.10
Blev lite sent igår men jag är en stålkvinna så jag kan stiga
upp tidigt ändå, jag hade fått fortsätta sova nu men jag är inte så trött att jag behöver det.
Jag behöver inte längre min prinsess sömn, 9-10 timmar.
Jag klarar mig på lite mindre nu, det är ju bra.
Så får jag längre dagara tänkte jag, smart va?
Lixom en livsförlängare. Man sover ju oförskämt mkt under en livstid menar jag.

På tal om sömn.
Det var inte längesen, kanske ett år sen, som jag ofta sov 12 timmar.
Snacka om slut kvinna!



Kanske jag lägger mig i soffan och vilar en stund.
Det hade ju varit skönt.
Jag är kanske ingen stålkvinna ändå.

Natt.

Jag ska nu borsta tänderna och sen hoppa ner i sängen.
Jag köpte så sjukt snygga skor idag, jag är helt förälskad.

Jag har haft en sjukt bra dag med massa underbara fina människor.
Hela dagen!
Då är det omöjligt att ha en skitdag, fast man kanske egentligen vore ha det.
Men vart jag än vänt mig idag så har jag omgetts av fina, fina, härliga människor.
Det kan vi väl kalla en bra dag?
Ja, vi säger så.
Onsdagen vart fett bra!




.

Kväll. Eller natt vill jag kalla denna tid.
Jag är vaken, jag undrar varför.
Snart är det lördag och det betyder begravning.
Ångesten och sorgen börjar närma sig.
Jag vill inte.
Det ska inte vara sant.
Du skulle alltid finnas.
Jag kan inte förstå hur resten av mitt liv utan dig ska se ut?
Aldrig mer du. Du vackra underbara människa.
Varför?
Jag vill ha dig här.
Vi saknar dig och kommer aldrig sluta göra det.


Lax och sötjag.

Hej hej hej, hemskt mycket hej.
Jag sitter hos min syster, vi har käkat middag och det
var svina gott, ugnsstekt lax, kokta morötter och potatis.
Första gången vi lagade lax själva och vi lyckades väldigt bra,
jag är stolt över oss för ingen av oss är super bra kock precis.
Nää, det är ju inte svårt men är man sämst på
att laga mat så är det svin kul när det blir svingott :)

Här är jag just nu.
Jag tänkte att jag sätter massa bilder på mig så att ni verkligen ser
hur jag ser ut, missar ni något spännande på typ första bilden så får
ni chansen att se det ni missade på andra bilden osv.
Visst är jag schysst? Jaaa, absolut!








Morgon.

God morgon.
07.20 vaknade jag. Tänkte skriva:
"07.20 slog jag upp mina bruna"
Men det passar bättre att skriva så om man är blåögd,
eller all annan färg än brun.

Jag är ledig idag och det känns så jäkla skönt.
Fått sova ut och allt, haha. Men jag har ju det.
Inte mitt fel att jag vaknar så tidigt, jo det är mitt
fel för jag lägger mig tidigt också, det är det bästa.
Efter tolv har man varit vaken för länge.

Idag ska jag försöka hitta lite begravningskläder.
Får se hur det går, Kiruna har inte det bästa utbudet...
Ibland finns det massor ibland inget allt.

Men det är så jäkla kul att H&M har öppnat här, hoppas det
kommer mer, mer, mer klädaffärer. Låt Kiruna växa!




Griseknoa

Tjabba, här sitter jag och ska kolla idol. Trött och sliten.
Ska bli en tidig kväll idag.
Får se om man får skratta åt någon usel "sångare" idag då....

Ni kan få skratta åt mig, i vanlig ordning.

Jag just nu med väldigt randig outfit.
Har svart vit randiga sockar också, de ni!





...

Hej hej hallå dagboken!
PU-turer är det värsta jag vet.
Så dumt påhitt så jag blir tokig. Nu har jag jobbat 10-14,
ledig fram till 16 och sen iväg att jobba igen.
Vad är det för nytta att gå hem från jobbet (mer än på lunchen)
och sen tillbaka igen? Ääääh, så dumt.

Nu ska jag laga lunch/middag. Det blir samma som igår,
blodpudding och bacon. Sen tänkte jag röja upp här hemma det
börjar likna en krigszon. Tvättmaskinssladden, eller vad det nu är
som är trasigt är ännu inte fixat. Det gör mig galen för jag behöver
tvätta kläder och orkar inte springa ner till tvättstugan, vilket jag
ändå tänker göra ikväll, men ändå. ÅÅÅÅÅÅH jävla skit!
Det är verkligen en frihet att ha egen tvättmaskin.



Natti natti!

Nääää hörrni.
Nu har den här tanten varit vaken waaaaay to länge.
Börjar jobba först 10 imorgon men jag har passande nog
ett möte klockan 8 på morgonen.... Jaja, jag är ju inte den som
är den som har svårt att kliva upp på morgonen, som ni kanske förstått.






Lisa x 3

Så här kan det se ut när jag lekt med en bild.
Första bilden är orginal.



Haha, jäkla vad jag ser bredaxlad ut! Stark kvinna, jojajjemensan.
När jag har beskurit bilden så påminner det även om ett skolfoto, porträtt, hehe.
Så där stelt och halvfånigt.

Men visst ser bilderna som är omgjorda mycket trevligare ut?
Dom blir som mer intressanta. Kanske bara är jag som tycker det
för att jag är intresserad av foto och av att mixtra med bilder, haha.
Sen är det ju inte så att jag använder mig utav något avancerat program heller.
Nää, det där med att leka med bilder är något jag gillar.
Jag kanske är tjatig, men skit i att läsa rååååå.
Nä, skoja bara. Hej!


Fanken va kul man kan ha med en webcam!

Jag just nu, 4 första bilderna. Gissa vad jag gör på bild nr 2? Muhahaha





Det där är jag just nu alltså idag, nutid.
Här kommer bilder på mig för två år sen.
Ja, ni får också skratta. HAHAHA!
Ser jag inte ut som en 37 årig kärring som vill se ung ut så säg!

(Jag i svart hår dårå)




Hahahaha såååå ful, speciellt på sista bilden.
Tur att jag blir vackrare med åren :)
Nu förstår jag vad mörkhåriga tjejens pappa i fucking åmål
menade när han sa att hon ist kommer ha det bra när hon är 25 år,
mer värt det! Haha... Hellre bättre senare i livet än tidigare, möhöhöhöhö.


bild

Det är alltid lika kul att sitta vid syrrornas, eller mammas dator.
Då hittar jag bilder på mig själv som inte är mina, fett najs!

Jag på promenad i byn.



.....

Nu blire middag hos syrran.
Köttbullar och makaroner, gött!

Haha! Just nu...

Lunch time

Tjabba!
Jag är hemma på lunch.
Tidig lunch, i know, men så kan det vara ibland.

Jag har ringt massa viktiga samtal och än är jag inte klar.
Blää ogillar sånt men ack så skönt när det är gjort.
Då känner man sig som en ballong som äntligen
får släppa ut luften. Pjuuuuuuuuuh.

Och med det sagt så kom jag på att jag måste betala
in en faktura, ännu roligare!




.


Söndag kväll.

Go kväll små knattar.
Jag ska erkänna att jag ätit godis ihelg.
Och annat gott. Jag har inte ätit så mycket som jag brukar,
så lite applåder kan jag få ändå. Jag som började så bra
på fredagsmyset med morötter och dipp. Så fick jag smak på socker
på lördan så var loppet kört. Men jag är nöjd över veckans insats utan godis.
För mig är det ett under. Historia för fan!
Jag ska fortsätta att försöka hålla mig borta från sockerträsket.

Jo.

Nu är min profilbild rättad, tack Låde ---> http://hellete.blogg.se

.

Tjena tjena.
Jag vet inte vad jag ska skriva.
Men något ska jag väl komma på?
Hmmm....hmmm....hmmm....

Jag har blivit tokig i koftor.
Jag älskar saker som är varma, sköna och gärna fina också.
Åå, så mysigt att värma sig i en härlig kofta så här i höstkylan.
Jag köpte mig ett par fårulls tofflor på marknaden idag.
Som sagt, jag gillar att ha det varmt.
Jag är alltid så frusen. Just nu sitter jag med vanliga kläder på,
en kofta, en fet stickad halsduk och en stickad mössa.
Varmt och skönt.
Hojja man kan ju inte gå omkring och frysa heller.
Till vilken nytta?

I don´t know!



Boring.

Nu måste jag sluta sitta här.
Jag behöver borsta tänderna och duscha.
Det är så tråkigt.
Väntedagen är tråkig.


Jag del 1.

Som sagt, söndag idag. På söndagar väntar man bara på
att det ska bli måndag och jobb igen. Väntedagen.
En del söndagar väntar man på att få sluta jobbet för att
få bli ledig på måndag. En väntedag.


Jag har funderat på mig själv här ett tag.
Jag har verkligen mått dåligt genom åren.
Tänk att jag själv inte visste om det då?
Jag har mått så dåligt över mig själv.
Jag var värdelös. En person helt utan värde.
Aaah, det gör ont i mig när jag tänker på mig själv
som barn/tonåring och vuxen som verkligen kände
sig värdelös. Jag ville inte vara det men innerst inne
visste jag att jag var det ändå. Jag spelade bra,
utåt verkade jag nog inte vara så värdelös.
Jobbigt bara att jag visste sanningen.

På dom senaste åren när jag har börjat förstå att
jag faktiskt inte mådde bra så mådde jag ännu sämre.
Jag märkte hur dåligt jag mådde och det gjorde mig ont.
Jag blev mer osäker än någonsin. Jag kände mig inte bra nånstans.
Jag var bara ingenting.
Jag pratade inte så mycket.
Vad hade jag att säga som skulle intressera andra?
Varför ska jag träffa folk? Ingen vill ju ändå träffa mig.
För det är inget speciellt med mig. Jag är ingen att träffa.
Jag ska bara lägga mig i sängen under täcket och släcka
alla lampor, ha ångest och gråta lungorna ur mig.
Ångest över allt.

Just nu är jag mer lycklig i mig själv än någonsin.
Det kan fortfarande vara upp och ner.
Men nu, äntligen känns det som att jag är påväg att bli stabil.
Som alltid, så är det ännu en bit kvar.
Det går inte att trolla bort.

Jag kommer skriva mer om det här.
För jag måste få skriva av mig i vanlig ordning.
Direkt jag bara skriver om det här så
känner jag mig ledsen och nedstämd.




tråkigt

Redan söndag idag.
Helgen gick alldeles för snabbt, som vanligt.
Min helg har varit bra, trots förkylningen.
Snart är jag frisk, hoppas jag.
Men det brukar ta ett tag innan den här morgon/kvällsförkylningen
släpper helt. Nåja, jag är mycket friskare än tidigare i veckan
så det får jag tacka för. Tack tack.
Tacka grisen. Tack grisen.

Vad ska jag göra idag? What to do?
Ingen jäkla aning.
Jag tror jag börjar med frukost.
För jag är hungrig. Kurr kurr.
Sen får vi se vart den här spännande dagen leder...


Jag har lite att göra.




Men nu blir det nog frulle.


Söndag.



Assååååå, jag trodde att klockan skulle vara tio i af.
Det kändes då som att jag sovit skit länge.
Så vaknade jag och min man samtidigt, han fortsatte dock att sova,
jag frågade vad klockan var, 10 över 8 säger han.
Tio över åtta. Dax att stiga upp!
Förbi klockan nio tyckte jag inte att man fick sova förut.
Men nu bör man inte sova längre än till klockan åtta.
Nää, men eftersom jag la mig så sent igår så hade jag tänkt att
jag skulle sova länge idag. Så länge jag kunde.
Men jag kunde visst bara sova till tio över åtta.
Spela roll. Jätte intressant, jag vet.

I vanliga fall så brukar jag börja dagen med att kolla tv,
när jag har tid alltså och är ledig. Men det är bara massa jäkla
skräp på tv hela tiden. Jag tycker det vore vara massa bra under
helgen, men näääää. Då är det ju som värst.
Varför är det bara skit på tv?
Jag längtar tills mina program drar igång.



Natti natti!

Nä hörrni, nu måste jag ta och knyta mig.
Klockan har slått tolv och jag är alldeles för gammal
för att vara uppe så här sent. Herra Jumala!
Fast egentligen vill jag bara sitta här vid datorn och pyssla
med bilder och lyssna musik.
Men den mogna tanten i mig säger att nu är det dax att sova Lisa,
en ny dag väntar (förhoppningsvis) imorgon.
Man ska sluta när det är som roligast.
Här är en bild från mig till er:






Pilla i rumpan

Klockan är väldigt mycket för tant Lisa.
Ser att min man slocknat på soffan.
Eller låssas han?
Vi brukar lura varann att vi sover. Skit kul grej. Jag lovar.
Nää, nog sover han. För han har vänt på sig.
Tro om jag ska gå och hosta han i ansiktet eller nått?
Pilla i röven med fingret så han blir sur?
Eller han kanske blir glad?
Nä, den här gången ska jag bara gå och säga "ho ho...?"

Hoppas han inte hinner vakna innan jag publicerat detta inlägg.
Fan host attack.


Lisa.




Mera bada.





Havet & jag

Jag älskar att bada i varma sköna hav.

Gästochtjuvbloggning

Hejsan Lisas läsare+Lisa!
Detta är Nina som talar.
Tänkte ta en kodgrej och kom på att hallå jag kan ju skriva nåt fult här!

Lisa ja hon är ju min syster om ni missat det.

Pigan sitter bakom mig och gör en stor familj i sims.

Äh ska inte störa mer!
Tjenna

Bild.

Jag vet att jag inte är någon fotogenisk modell.
Men heeey, det här är jag och jag ser ut så här på bild.



Hänt extra!

Heeeej bloggen.
Som ni ser så håller min sida på att bli liiite annorlunda.
Jag blev väldigt less på den andra för den var ju ganska så ful
och såg så där töntig ut, haha.
Nu är det nytt och jag menar inte att den är svin cool och tuff nu heller,
men asså den är ju finare nu. Mer trevlig.
Det är min syster Nina som gjort om allt åt mig, jag fattar nada på det där
med att fixa och greja med koder, inte alls min grej. Min hjärna är inte
gjord för att läsa alldeles för många tecken, siffror och bokstäver alltså.

Men jag håller på att knåpa ihop profil bilden, vilket går åt helvete.
Se, inte ens det klarar jag av!
Den blir alldeles för bred hela tiden. Gör jag den mindre blir den för liten.
Aldrig blir det bra.
Tror Ninni får kirra det med.
Så ni vet. Bli inte irri.
Det ska fixas. OK?

Bilder på mig, fotat av http://ninavonkork.blogg.se






Hurtigt

God lunch.

Då har jag hunnit besöka syster med barn och frullen var
framdukad när jag kom, perfa!
Nu har jag tagit bort smittade sängkläder så
att jag sen kan slänga på nya rena sängkläder.
Jag känner mig så pass frisk nu så att det är dax att hiva
dom bacilliga i tvätten. Måste boka tvättstuga alltså....
Ååååh, jäkla strunt!

Jag ska även börja städa strax. Vädra, vädra, vädra.
Ut med den sjuka luften från vårat hem.
In med ny fräsch luft. Rent ska det bli!
Jag ska städa ut förkylningen.

Höst mörker.



mongo från kongo

Nä, eftersom jag har lite damp så kan jag ju inte
bara sitta här och vänta på att min man ska stiga upp.
Så jag drar iväg till syrran en sväng!
Adjö!


lördag morgon

God morgon!
Ja jag är vaken.
Att sova förbi 8 är synd.

Inatt fick jag en hostattack så min karl flydde till soffan.
Varför undrade jag, eftersom jag visste att jag inte skulle hosta mer.
Där fick han sova i soffan i onödan, muhahaha.

En slang, eller nått, till tvättmaskinen våran har gått sönder.
Väldigt störande.
Jag gillar att kunna tvätta kläder precis när jag känner för det.

Här ser ni ett jäkligt gott mellanmål/kvällsfika/frukost, whatever.
Vanlig a-fil (plus lite strösocker) müsli och skivad banan. Gott!




Morgonens outfit, hot hot hot!

Så här såg jag ut en morgon som denna.
Ser att det är dax att färga brynen igen.




Fru Kost.

Jojo, jag ska väl ta att käka frulle.
Det blir väl det vanliga.



Frukt

Jag försöker verkligen stenhårt att sluta med karra och sånt.
Och vet ni?
Det går skit bra än så länge!




Snart är det fredagsmyyyyys

Jahaja, fredag idag. Fy tusan så skönt.
Jag börjar jobba först klockan 10 och slutar 16.
Sen är det helg. Skönt!

Första arbetsveckan har gått riktigt bra och smidigt.
Alltid innan första dagen efter semestern så har jag
en enorm ångest att börja jobba igen men när jag väl
jobbar så är det ju ingen fara alls.
Det är skönt att återvända till vardagen.
Det är skönt att ha något att göra helt enkelt.
Även fast jag kunnat sysselsätta mig varje dag utan jobb...
Men.. vem vill det? I längden vill man ändå ha något att gå
till om dagarna, man måste få känna sig viktig och få betalt för de, hihi.

Jag för några veckor sen innan jag blev Fru Lisa Kvist.

snor

God morgon!
Jag är färdigsnorad nu. Alltså just nu för morgonstunden.
Morgonsnoret är ute.

Idag är jag friskare än någon annan dag, fan vad härligt!
Visst, hade säkert 34kg snor i näsan men det var mindre än igår.
Jag hade inte samma psykhosta igår kväll/inatt-och nu på morgonen som
jag haft andra dagar. Underbart. Jag vill bli helt frisk så jag kan njuta
av fina hösten som är där ute.


.

Så känns allt bara...som bortblåst.

Tur att jag har en underbar familj och världens finaste vänner.
Dom är få i antalet men är dom allra bästa.
Hur skulle mitt liv se ut utan er?

Känsliga varnas, läs ej!

Tjolahopp!
Värsta sovmorgonen hade jag idag, till tjugo över åtta!
Fick lite av en chock, trodde klockan var typ halv sju.

En fråga:
Hur mycket jävla snor kan det finnas i en människa?
Vars får det plats?
Är det delar av hjärnan som ruttnat och lossnar?
Okej, massa frågor blev det.

Jag har nämnligen stått och snytit mig i säkert 20 minuter efter att jag vaknat.
Efter varje nytt fräs var det som om det var den första.
Helt sjukt hur mycket snor det kan finnas i mig.
Och av den äckligaste sort. Diss för snor!

Inatt sov jag med en halsduk, det kändes bra.
Jaa, när jag väl kunde somna. Hostan tog aldrig slut igår kväll!
jag kan inte minnas när jag varit så här sjuk senast.
Halstabletter har jag käkat under nattens gång och det hjälpte väldigt bra
mot att hosta sönder lungorna.

Jag känner mig bättre på vissa fronter idag, men värre på andra.
Får se om jag orkar gå och jobba idag.
Börjar först 13, så jag ska avvakta och se.
Men det känns som att jag inte har råd att vara sjuk.
Tänk, inte råd att vara sjuk. Jag tar mig inte råd till det.
Egentligen vore jag inte ha jobbat alls den här veckan.
Men pengar väger ganska tungt här i livet.
Jag får se hur jag gör.

Min man har stannat hemma från jobbet-sjuk.
Min stackars lillasyster hade visst också blivit sjuk.
Inte kul. Jag vore ha spärrat in mig själv direkt jag blev sjuk
så jag inte kunde smitta andra.

Älskar bilden:



RSS 2.0