Livet.

Livet rullar på. Ibland är det bra och ibland mindre bra. Så är det i livet, man vet aldrig vad som komma skall och våra beslut och allt vi väljer att göra lämnar avtryck på ett eller annat sätt, förr eller senare. Små, små val vi gör varje dag kan ha en stor betydelse imorgon eller om 10 år.

Ett och samma val kan även ha stooor betydelse i framtiden och göra skillnad om jag tar samma beslut imorgon eller om 2 månader. Det är sjukt men så är det.

Ja det var lite kvällstankar.

Så här tänkte jag egentligen skriva:

Livet rullar på. Man fastnar lätt i rutiner och glömmer bort att livet är kort och att man måste ta vara på tiden vi får med varandra här på jorden.

Sen jag blev mamma har jag glömt bort mig själv (klart, Charlie är ju prio ett) och vad jag vill göra och få ut av livet. Vad mer som också är viktigt. Jag har bara velat se till så att Charlie har det bra, äter, sover bra, har kul och får kärlek, hemmet ska vara städat, på helgen får jag en sovmorgon. Den ena dagen är den andra lik. Det börjar kännas lite lååångrandigt.

Jag har glömt bort att det finns så mkt mer att göra. Att hitta på saker och att man måste bryta vardagsrutinerna oftare för att få hämta ny energi.

Jag har bestämt mig för att göra något mer under helgerna. Minst 2ggr på en månad. Som en utflykt, åka bort över en helg, eller bara en natt. Med Charlie såklart.

Förra helgen bestämde jag att jag och min lilla familj+min "första" familj+mors kusin och son skulle på utflykt för att elda, grilla och bara umgås. Det gjorde vi och det var så kul och härligt att göra något som man inte gör varje dag. Se en ny plats, bara vara och finnas till och hämta ny energi.

Det funkade!
Jag har mått extra bra efter den lilla utflykten och vill fortsätta hitta på nya saker att göra. Det kan lika gärna vara att åka ut och grilla igen, bara det är något annat än vardagen.

Jag tror det är lätt att glömma bort sånt här. Man blir passiv och glider bara med och ser inte till att något händer = skittråkigt ju. Och jag hatar att vara passiv. Jag kan inte sitta och kolla på när nån spelar ett spel, jag MÅSTE vara med, ska jag åka bil/skoter så kör jag helst själv, det är såå trist för mig att bara vara åskådare. Samma gäller i livet, det stora hela. Jag vill inte bara se på när den dyrbara tiden på jorden rinner förbi, jag vill vara med och göra något, ändra på det tråkiga vardagliga och bara göra nått.

Om det så "bara" är att sitta och grilla i skogen med fint folk så blir jag glad. Man måste komma ihåg att man ska hitta på saker tillsammans så man inte lessnar på att kolla en film varje fredag kväll med sin partner. "Fredagsmys". Kan bli lite långtråkigt de med. Jag vill att vi hittar på saker ofta så att en hemmakväll med film och popcorn också känns speciell och så man kan känna extra mkt att "guud vad skönt att bara vara hemma ibland också". Så att den tiden som faktiskt är mysig, kan uppskattas ännu mer.

Fastna inte i att göra samma sak vecka in och ut. Hitta på saker med din käresta, barnen, familjen och vännerna. Det är SÅ givande. Glöm inte bort att det alltid finns något att hitta på! Jag får verkligen inte själv heller glömma bort det igen.

Till något heeeelt annat. Charlie kan nu "peka ut" moster Lotta och sa tåtta när jag upprepade ggr sa att snart kommer lotta lotta lotta, kul! :) Jag och Lottis försökte att han skulle peka ut mig meeen det gjorde han inte, haha! Hur ska jag ta det egentligen?

Så nu kan han "lotta", "tutte" och "lampa" till 100% (peka ut alltså). Vissa saker som boll, mamma och pappa kan han ibland. På mig och T brukar han kolla på med inte peka som han gjorde på moster idag :)

Nu måste jag sova, god natt!


På bilden. ALLA vuxna (och barnen) stod och kastade sten i vattnet. Eller dom försökte träffa en frigolitbit som flöt omkring, fick inte på bild när alla kastade men man ska ha barnasinnet kvar så länge man lever. Även 2 st 50+ stod ock kastade sten, haha. Härliga människor!


Kommentarer
Postat av: Julia

Så sant :) man får ny energi av att hitta på nya saker (så länge det är roligt, hihi) och när man gör det med sin familj blir det än bättre! :)

2012-09-26 @ 08:20:23
URL: http://Http://martajuliavictoria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0