C.

Tjaaa!

Det händer så mkt med Charlie just nu!
Känns som att han lär sig något nytt trick varje dag. Det är mycket roligt att skåda :)

Han har börjat skrika. Högt. Han har upptäckt att det är roligt. Han har börjat visa ilska. Fast han inte är arg. Han har märkt att mamma och pappa skrattar när han blir "arg". Ibland blir han ju såklat sur pårikt.

Nu ställer han sig mot allt som han vill. Fast det har jag kanske redan skrivit?
Och står han mot soffan så kan han vända sig om och stå mot bordet istället. Efter soffan tar han ibland några steg också.

Idag ställde han sig mot gåstolen och gick med den som en kundvagn! Haha han går knappt med den när han sitter i den men "utanför" då går han. Jag tror att han kommer gå innan sin 1-års dag. Mycket möjligare mkt tidigare än så med tanke på hur fort allt gått från att stå på knä med stöd till att knuffa gåstolen ståendes på sina egna ben!

Som jag skrivit så sitter han inte långa stunder själv utan stöd. Han kan t ex inte alltid hålla flaskan själv. Det ska vi försöka träna mer med.

En del barn som är tidiga med mkt brukar ju kunna ha t ex adhd. Det behöver ju inte vara så och om det i framtiden visar sig att det är så, så gör det inget. Jag kommer vara uppmärksam med det då det finns många i min släkt som har det och om det märks på en gång så blir det lättare för honom i skolan och man kan då lättare förstå vad som händer med barnet istället för att blunda.

En del barn kan vara snabba i utvecklingen utan att det är något också.

Sprolla! Det är ändå lika kul att se gossen göra framsteg :)


Människor.

Människor som är "normala" och "perfekta" (utåt) intresserar mig inte särskilt mycket. Ni känns så tråkiga!

Jag gillar människor som kan prata om det som inte är perfekt i deras liv, som är öppna, som kan visa sina brister utan att skämmas och bara slänga ut allt som om orden bara var tankar.

Jag är mindre intresserad av människor som ska säga 1 men vägrar säga 2. Människor som inte tycker att man har något med saken att göra.

Och ibland har man ju såklart inte det.
Men en del är ju alltid så och i mina ögon blir det en rätt tråkig person just för att jag gillar öppna och härliga människor. Jag har mycket lättare att umgås med öppna människor än slutna.

Jag vill bara krypa in i deras hjärnor och se vad som egentligen händer därinne.

Jag brukar fundera på vad den "perfektes" brister är. För brister har vi alla.

Människor med defekter och problem är mycket roligare än dom utan :)

Nu har det blivit sent. För sent.
God natt!


Massa strunt.

Heeey!

Jag sitter i min soffa och glor tv. Men nu är det bara skit och då åkte mobben fram :-)

Charlie blev trött imorse redan innan kl 7 så vi gick och la oss i sängen igen och sov till kl 10, det var riktigt skönt!

Jag for hemmifrån idag vid 16:30 och kom hem först halv åtta! Jag saknade faktiskt min son men jäklar så härligt och välbehövligt det är att få sån här egentid utanför hemmet också och inte bara egentiden på kvällen, som också såklart är viktig, för mig i af.

Men detta resulterade i att Charlie somnade först vid 22 för natten (!). Han och pappan tog en sen vila och hade vaknat först vid 18. Om han blir trött senare, efter sina 2 dagsvilor, innan nattsömnen så brukar jag söva honom i min famn och låta han sova en sväng och ja...väcka honom efter 15-30 minuter så han orkar vara vaken tills han ska sova för natten men ändå få en liten powernap. Men jag vet ju att pappan själv ville/behövde sova så det spelar ingen roll. Jag vill inte att det ska vara så varje dag men om det blir så så blire :) Jag och T har aldrig blivit sur eller irriterad när Charlie vaknat när vi har "våran" tid eller om han inte somnat när han "ska". Vi är lika glada mot gossen för de :)

Sen är han 7 månader ung och att allt inte alltid blir som man vill att det ska vara är man ju medveten om. Det är självklart roligast när det blir som man planerat men så funkar det inte alltid med ett barn i familjen och det har sin tjusning det med :) Och vem vet när hans sov-vanor kommer vara "perfekta"? Det är skönt att han sover gott, äter bra, är frisk och att han är en glad unge! Det är det viktigaste.

Som idag när jag och min son skulle iväg så fixade jag mig själv först och Charlie sist. Just för att han bara bajsat en gång och jag tänkte att det vore ske snart igen för så brukar det vara i princip varje dag. Jag bytte blöja, klädde på honom, tog på mig skorna, väskan var fixad och jag skulle bara sätta ytterkläderna på Charlie så skulle vi åka... Då ser jag att han just bajjat och jag sa "kunde du inte gjort det för 10 minuter sen" och kände mig lite irriterad och stressad.

Meeen jag tänkte snabbt att det är så här det är. Han bajsade nu och inte för 10 min sen, jag måste byta den. Ingen ide' att bli irri på situationen, det gör inte saken bättre. Jag kommer bara iväg några minuter senare än planerat. Det gör inget. NO BIG DEAL! Så jag sket i att bli mer stressad för det tycker jag egentligen inte att man ska vara med barn. Det tar extra tid och allt blir inte alltid som man tänkt sig.

Eller som igår när jag och sambon skulle bada badkar på kvällen och Charlie sov... Just när jag hade tänt levande ljusen så hörde jag en pratade gosse i sovrummet. Blöjan hade läkt och stackarn hade en tutte (!) i blöjan. Jag vet inte om han fått dit den själv eller om den hamnat där när vi bytte. Så inte konstigt att han vaknade. Hur som helst! Inte blev vi det minsta irriterade och sa inte mer än "typiskt" och flinade mot varann och lät honom ta ett lugnt bad med oss för han var rätt pigg. Det blev mysigt ändå fast det inte blev som vi planerat :)

Det mysiga (ja man måste se det från den ljusa sidan) med att han vaknar lite senare på kvällen är att vi har hunnit göra det vi ska- städa, duscha, äta kvällsfika och hunnit andas ut mm är att kunna mysa med honom i lugn och ro utan att behöva känna att man har några måsten kvar för dagen. Då finns bara vi och man får njuta av studen, av varandra..njuta av våran son på ett helt annat sätt än resten av dagen. Så tro mig när jag skriver att det inte gör något om han ibland vaknar sent eller inte somnar i "tid" :)

Nu är jag trött och ska sova strax!


God morgon!

10 över 6 klev vi upp. Jag trodde Charlie skämtade! Men han var helt allvarlig.

Han hade skitit, så inte så konstigt.

Jag var såklart jättetrött men nu känner jag mig helt ok pigg men kommer ändå ligga här på mattan och kolla tv ett tag :)

Här bäddar vi (jag, Charlie busar hellre) ner oss varje morgon och det är en mkt skön plats må jag säga :)

Igår lärde sig Charlie att ställa sig helt själv mot sängen och soffan och imorse stod han även i spjälisen när jag vaknade, sötis! Stora killen :)


Hår.

Jag är URUSEL på att göra fint.
Det spelar ingen roll om det handlar om kläder, hår, inredning, smink osv osv.

Det är bara inte min grej att se vad som blir snyggt i en helhet.

Nu är mitt problem att jag, om inte allt för länge, har frisörtid. Och jag vet inte vad jag ska hitta på!? Ett snäpp mörkare ska det bli i af.

Eftersom jag haft hårförlängning nu ett tag så antar jag att mitt tunna hår blivit ännu tunnare och därför kommer jag säkert vara tvungen att klippa det rätt så kort. Känns lite trist men så måste det nog bli om håret ska se någorlunda fint ut. Jag funderar på en snagg på ena sidan..? Men jag tror det blir trist när det väl ska växa ut..och det är nog snyggast på dom som har lite tjockare hår.

Sååå nu får ni tipsa mig om snygga frippor! Come oooon!

Jag kommer väl se ut som Gollum från Sagan om ringen när jag tar av löshåret, hahaha. Ser ju nästan ut som honom i vanliga fall. Ser inte fram emot just den biten men jisses vad less jag är på detta löshår som säkert mer än hälften redan försvunnit, så det är inte ett dugg fint längre.

Nä nu blire bada badkar med min sambo. Tjaaaa!


Morgon.

Skönt att slippa vakna med sol i ögonen. Ja, jag menar det verkligen.

Mörkt, ruskigt och grått gillar jag :-)
Hösten is the shit!

Halv 4 vaknade Charlie och åt...grrr.. Vad trött jag var! Nää men jag ska inte gnälla för min kille har alltid sovit bra och gör det fortfarande. Är man hungrig så är man :) Vad gör väl de om 100 år?

När började era småttingar sova hela nätter? Hela tiden? Gjorde ni något? Vad gjorde ni?

Jag vet inte om jag har hjärta att inte ge honom mat på natten.. Kanske bara minska på portionen? Det funkade ju i förrgår. Är det mest en vana eller? Vissa nätter tycker jag han är riktigt hungrig.

Nu gnäller min son och det betyder att han är hungrig. Nu blire frulle!


.

Tjaa!
Sitter på datorn för ovanlighetens skull.
Den används inte lika ofta då man har en iphone.
Saknar lite tiden innan iphonen. Man är ju besatt av den lilla jäveln!
 
Jag har i af svarat på kommentarer som ni lämnat efter er, ifall ni vill veta de :)
Det är smidigast att göra det via datorn tycker jag.
 
Jag hänger inte alls med i blogg-världen och vore uppdatera mig...inom kort.
Jag har blivit så dålig på att läsa bloggar när jag själv har varit snål med inlägg.
 
Nåja, ingen har dött av det lilla misstaget i af.
 
Charlie han står mot möbler, inte alla men dom låga där han först kan krypa upp
på och sen ställa sig mot. Mot soffan kommer han ibland ståendes upp på själv,
lättast blir det om morsan eller farsan ligger där som "första trappsteget". Han tar
ibland några steg när han håller i sig i soffan och ibland tror lillen att han inte
behöver stöd/glömmer bort att han faktiskt inte kan stå helt själv så han ramlar
och slår sig rätt så ofta. Det är bra att han övar sig mest mot soffan för nedanför den
finns en mjuk och gosig matta som gör att smällen sällan blir för hård :)
När han ramlar där blir han så chockad och ligger kvar en stund och bara tittar och det
ser ut som att han tänker "vad tusan hände?" Men ramlar han utanför mattan blir han ju
såklart ledsen, min lilla buse. "Tutte" säger han ofta. På olika sätt men ibland blir det rätt.
Han granskar den och säger "tutte", kollar på oss med ett leénde som utstrålar stolthet.
Mamma och pappa blir självklart lika glada och stolta varje gång.
Så min lilla rackarunge brukar ta till det tricket ibland när han ska sova.
Börjar säga tutte på sitt eget lilla vis och kollar snabbt på mig för han vet vilka reaktioner
han brukar få. Haha, han är så sööööt och rolig. Vårat underverk.
 
Han kan inte sitta själv. Jo ett tag men han fattar som inte riktigt vitsen med det hela.
Vi har inte heller övat med honom speciellt mycket.
Han vill hellre vara mer i farten så han hinner lära sig att sitta tids nog.
 
Snart ska jag väl å och lägga mig.
Få se om lillen kommer sova hela natten eller inte.
 
Shit vad klockan är mycket och jag är trött!
Faaaan, jag skulle ju duscha?
Äh, tar det imorgon ist. Natti!
 
 

Söndag (redan!?)

Igår hade jag tänkt och hade sån lust att dricka massa öl, men det blev inget. Senare på kvällen kändes det bra att det inte blev något. Jag trivdes bra i soffan bredvid min karl framför en skräckis som sög. "The thing". Om ni inte sett den, gör inte det heller. Jag avskyr verkligen filmer som har något med rymden eller rymdvarelser/rymdmonster att göra.

Lillen somnade innan 19 igår igen, han var så trött. Men igår vaknade han vid 23 tror jag det var. Jag gav honom tutten, nynnade på "lille katt" (som vanligt) och han somnade om igen..för en stund..nästa gång jag kollade honom så låg han vaken och han hade värsta smajlet och var så glad så vi tog upp honom så var han vaken säkert 1 timme och somnade när vi gick och la oss. Jag och T tyckte det var kul för vi saknade honom, rätt mysigt. Vi gav en skvätt ersättning så han skulle somna gott igen vilket han gjorde efter en stund och sen sov han gott resten av natten. Det blir så där ibland. Att han vaknar och är lite för pigg för att sova just då. Oftast är det för att han inte tömt magen ordentligt under dagen. Igår vet jag inte varför han vaknade. Han var ju inte ledsen, utan glad men han har ju en tand som håller på att växa fram så det kanske störde. Whatever!

Ville bara skriva det så jag inte bara skriver om när allt är perfekt och missar att skriva dom gånger han vaknar och inte sover hela nätterna :p Annars känns det som att jag ljuger. Haha.

Nu vaknade Charlie från vila nr 1.


Yes!

God morgon! Eller lunch kanske..

Charlie sov hela natten igen!
Jag kan vänja mig vid detta.. Meeen jag ska inte ta ut "vinsten" i förskott. Bara hoppas på att det fortsätter :) På kvällen medans jag ännu var vaken så vaknade han till när han gått vilse i sin säng och inte hittade tutten. Men att få sova hela sin nattsömn sammanhängande är verkligen skönt, vilken skillnad det blir på morgonen när man vaknar, mkt mer utvilad. Sen att lillplutten var pigg och glad redan 10 över 6 är en annan sak... Fast igår somnade han innan 19 så det spelar ingen roll. Jag har en regel och det är att jag inte stiger upp innan kl 7. Jag steg såklart upp och gjorde välling (som han inte ville ha) direkt han vaknade men jag drar mig ändå till klockan 7. Lillen har ändå inte (ännu) brottom att stiga upp. Han gillar att luffsa omkring i sängen och busa på mamma och pappa så att dom ska vakna ordentligt.

Nåååååååjaaaa.

Jag har inte rört mig + ätit massa jävla skit nu svinigt länge och jag känner mig flärrig och äcklig. Noll motivation till något och lite halvdeppig är dålig kombo. Ska försöka bättra mig till nästa vecka och hoppas på att allt känns bättre då. Jag var i bättre form i april...och den tanken gör inte saken bättre, då var jag ändå rätt nyförlöst och det kan jag inte skylla på nu.

Nu måste det bli ändring på alla mina skitvanor innan det är för sent.

Bild från våren.....


Nattbok.

Jag har just lagt mig.
Förra natten sov lillprinsen hela natten utan att äta på 12 timmar. Vid 23 började han att vrida och vända som han brukar göra vid den tiden för att han är hungrig. Pappan tyckte vi skulle göra välling (som vanligt, som vi brukar göra) men jag tyckte att det nog inte behövdes (natten innan vaknade han först halv 4 för att äta) för jag tänkte att det bara var nappen som lillen inte hittade. Välling tillagades, gossen tog nån klunk i sömnen men ville hellre sova. Nog trodde jag också att han skulle äta när han väl fick vällingen men att vi hade kunnat dra ut på det. När T for på jobbet och sa hej då så sa han även att Charlie inte hade ätit ännu. Ååå nej tänkte jag som var så förbannat trött och tänkte att då kommer han vakna strax. Det gjorde han inte.

Han vaknade glatt (som vanligt) i sin säng strax innan 7 och jag var lite chockad över att han inte vaknat under nattens gång. Och jag kände mig inte alls lika trött som jag brukar vara första vakna (eller är jag ens vaken då) halvtimmen på morgonkvisten.

Jag har Tänkt att jag skulle börja avvänja matning under nätterna men samtidigt tyckt att han gärna får äta om han vill det, om han behöver det. Visst sover jag helst min nattsömn i ett enda race men så fasligt hemskt är det inte att mata sin son på natten.

Jag tror inte det här var sista gångerna han kommer vilja äta på natten, jag tror det bara blev så just inatt. Jag har förberett vällingen som vanligt och tror jag kommer få stiga upp och mata gossen inatt. Jag kommer bli lite besviken för att jag vet att han "klarar sig" utan att äta fram till frullen. Men jag hoppas att han sover hela natten igen, det ska jag inte sticka under stolen :)

Min sons fjärde tand har ploppat fram nu också. Haha gissa vars? Jo vänster om vars ena framtanden (på övre raden) ska vara :D Om någon missat det så kom tredje tanden typ förr förra veckan höger om vars en framtand ska vara såååå med andra ord kommer han se ut som en riktig vampyr om inte framtänderna också kommer snart :D

Min pojk börjar bli så stor!
Och jag saknar honom (inte så där så jag hoppas han vaknar nu men gör han det så blir jag lite glad ändå) och längtar till morgonen så vi kan mysa, kramas och busa. Vad vore mitt liv utan dig min skatt???

Nu ska denna morsa sova. Och trött är jag! God natt.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/385436/images/2012/pic_5037febf9606ee324a004262.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/385436/images/2012/pic_5037fec09606ee3265003f3e.jpg" class="image">


Svart.

Tja, grabben sover sin första vila och jag vore äta frulle/duscha/klä på mig osv osv.

Inatt när gossen vaknade för mat så gick jag upp som vanligt, korrade välling och helt plötsligt blev jag illamående och det svartnade för ögonen, bara några sekunder från att svimma kändes det som. T fick börja mata lille C och jag gick på toa och trodde jag skulle spy men det kom inget och jag kände mig yr och konstig och började fantisera att jag skulle dö i sömnen men här sitter jag ännu en gång och mår som vanligt.

Jag är van vid (varje dag) att bli yr när jag reser mig upp osv efs jag har rätt så lågt blodtryck och vissa ggr känns det som att jag ska svimma då också men då blir det mer vitt för ögonen och nu blev det svart och jag såg bara rakt fram och inte mot sidorna..lite läskigt tyckte jag att det var.

Nu måste jag avsluta här och börja med att ta en dusch. Tjao!


Måndag..

..trodde jag nyss att det var sen tisdag men då kom jag på att vi tvättade kläder på tisdag. Alltså igår och då betyder det att onsdagen strax passerat och torsdag imorgon om ni inte kunde räkna ut det själva.

Jag la mig i sängen strax innan tio, ovanligt tidigt men det behövs. Nog för att jag säkert inte kommer somna förrän efter elva men ändååå.

Jag vet inte men jag kanske är lite konstig. Några ggr när jag och lillsyrran vart på typ coop eller stan eller nått så har jag pratat med nån människa så frågar hon sen vem det var så säger jag att jag inte vet så säger hon men det verkade ju som att ni kände varann..? Jag bah näää. Hon bah, haha jaha.

Får man inte prata med människor man inte känner? Måste man känna någon för att kunna prata med en vilt främmande människa? Eller måste man vara full för att det inte ska vara märkligt? Eller är det jag som är mongo? En liten fundering bara.

Jag är egentligen jätteblyg men jag vägrar vara det nå mer! Jag tänker inte sitta och fundera om det passar sig eller inte, jag bara gör det! Ibland blir jag helt off. Helt tom och har INGENTING att säga, det är jobbigt men kanske bra att ha såna dagar också :-)

Nä nu ska jag nog försöka sova.
Tack för idag, natti!


Skitsnack

Jag känner mig helt off nu efter en bra dag med bra människor. Det är så skönt att kunna prata med någon som verkligen förstår.

Min karl och ungen drog iväg en sväng. Det känns helt tomt och konstigt att inte Charlie är med mig, det är som att en del av mig fattas. Ja, så känns det faktiskt. Det är väldigt sällan som jag är utan honom längre stunder. Går nog att räkna upp på en hand.

Jag vill ha honom nära mig. När vi tapetserade här hemma var syrran barnis, dom prommade och var borta ett tag men sen tyckte jag att dom kunde vara här (när dom var klara med ärendet hon gjorde på stan). Jag frågade henne igår om hon ids vara barnvakt till Charlie när vi målar hans rum och det kunde hon såklart men då sa jag också att då får dom vara här för jag vill ha honom nära.. haha. För mig känns det bäst om det är på det viset. Det är ett litet krav om man ska vakta mitt barn :p

Ja nångång kanske det blir på nått annat vis men just nu vill jag ha det så här när jag ändå bara ska vara hemma och fixa. Och skulle det bli att jag och T skulle få för oss att gå ut på party nångång då får barnvakten snällt sova här hos oss :p

Nää men nu ska jag städa eller nått så jag kan slappa när Charlie sen har somnat.


Blaa

God morgon!

Man ska inte skriva blogg om sina tankar sent på kvällen när man egentligen hade behövt sova. Man öppnar sig för mkt och pratar lika lätt om allt precis som om man var på fyllan och nu på morgonen får man lite lätt ångest över det som blev "sagt" och tycker man hellre vore ha hållt käft. Min bloggapp är mongo så när jag går in på datorn så raderas de :p

Nu äre strax dags för frulle.


-

Det är lite läskigt att läsa för jag och en vän pratade om b la just detta ganska nyligen.


Vad finns bakom allt?

Ett år sen du stilla och vackert somnade in. Tack för att jag fick vara med dig din sista stund här på jorden. Jag kan inte fatta att det redan gått ett år. Samtidigt som det känns som om det var evigheter sen jag fick träffa dig. Och det är det ju. Jag saknar dig så mycket i mitt liv fina mommo. Jag älskar dig.


Nu till något annat.
I am so fucking lost!

Jag vet inte vem jag är.
Allt som hänt i mitt liv och format mig till den jag är idag, det är ju jag. Lisa. Jag vet det. Men jag kan inte skilja på vem som är medberoende-lisa, adhd-lisa och lisa-lisa. Det är skitjobbigt. Gör jag så här för att jag (troligtvis) har adhd? Gör jag det här för att jag är/var (en del saker finns alltid kvar) medberoende? Eller är det här jag, lisa-lisa, mina egna personliga gener som gör si och så. Jag-vet-inte! Vad är mitt inre som hade funnits om jag inte var medberoende eller haft adhd? Har jag ens adhd eller är det snarlikt med medberoende-symptomen eller har jag blivit som en person med adhd pga trauma i mitt liv? Jag vill hitta mig själv bakom allt det här. Jag känner mig bara som en vandrande diagnos som inte är ett jävla skit utan det. Hade inte medberoendet och adhd funnits i mig så hade jag varit levande död känns det som. Fattar ni? Nää, det tvivlar jag på. Just nu förstör det här bara för mig och jag vill veta hur jag ska göra för att ha mer kontroll över det.

God natt.

Hittade en bra länk om adhd där det beskrivs tydligt om hur vardagen kan vara för en person med adhd. Jag ville nästan gråta.


Party!

Nu har jag vart partysugen i veckorna två men det har inte blivit nått. Suget minskar ju inte när jag ser alla på fejjan som har kräftskiva ikväll!

Men ändå känns det bra att inte festa då jag gillar att vakna "frisk" på morgonen.

Nä, en liten höstfest ska jag väl slå till med. Nångång :-)

Halloween fest med OBLIGATORISK utklädnad ska det i af bli. Hör ni det Nina, Lotta och Fia. Och fler men ni måste i af!

Tja!


Lördag kväll.

Tja bloggen!
Gossen sover och jag har inga fler måsten för idag. Det är underbart härligt! Min karl däremot har en fet disk att ta itu med som han skjutit på sen igår, haha! Själv behöver jag bara sitta här i soffan under filten resten av kvällen om jag vill :) Det är sååå skönt att bara få slappa efter att lillen somnat. Fet tumme upp för det!

Igår tog jag äntligen tag i all tvätt och vek in allt i garderoben. Så nu är Charlies rum redo för målning/tapetsering. Men hans rum kommer inte bli helt klart än på ett tag. Det blir lätt lite fattigt när vi båda tagit ut föräldradagar :-) Men det gör inget, jag vet ändå inte vilken tapet det ska bli i hans rum.

Nästa projekt blir skrubben och Charlies rum dårå. Jag vill hitta nån rolig och fräck tapet till skrubben som man tycker är snygg men ändå inte skulle vilja ha i ett vanligt rum. På rusta har jag sett massa som jag kan tänka mig att ha i lilla skrubben och där är det inte heller dyrt och skrubben är liten så det känner jag att jag kan sätta pengar på fast det här bara är hyres lgh men jag har planerat att bo här några år i af och jag vill trivas här och verkligen göra detta till ett hem som känns som mitt. Så för mig gör det inget att vi satsar lite fast vi inte äger vårat hem. Jag vill snygga till det som jag kan helt enkelt.

Charlie somnade strax innan halv 8 efter att hela faniljen badat badkar. Den killen älskar verkligen att bada! Precis som sin mamma :) Han fick föressten sin tredje tand i förrgår, tror jag att det var. Jag har inte lagt märke till att han varit gnällig eller så. Men så här i efterhand när jag tänker efter så har han nog vart lite bökigare att söva. Och vaknat 2 ggr på natten ist för 1, aaajustja. Men inget mer märkvärdigt så jag kan gnälla. Hans nya lilla tand är på övre raden, höger om vars framtänderna ska sitta. Haha han lär nog se kul ut när den växt till sig :) Som ett troll eller en vampyr.

Nu har vi kommit tillbaka till våra vanliga rutiner igen sen typ 3 v tillbaka och det är skönt. Charlie sover mellan 19-20, sover 2 ggr på dagen och äter bra. Eller "mat-mat" får vi inte i honom. Än. Han bara spyr och har jättesvårt för konsistensen. Nu har vi köpt burkmat från 4 mån så det kanske slinker ner. Gröt, vatten, välling, pureer och frukt gillar han (ääälskar gröt) men direkt det blir lite kornigt så får han kväljningar och spyr i värsta fall. Och dumma mamma och pappa har ju låtit han smaka glass så han blir helt galen när nån i hans närhet äter det...oooops, big misstake. Dåliga föräldrar jag vet bla bla blaaaaa. Vet däremot en som är glad för det och det är mommo i himmelen :-)

Han kryper/ålar (mer åla då han blivit expert på det och fort som attan gåre) och upptäcker allt i läggan. Kablar och skor är väldigt intressant. Och att ställa sig mot allt han når till. Min bebis börjar bli så stor!

Nä nu ids jag inte skriva mer. Kanske skriver mer senare eller en annan dag :) ha det gött alla läsare! Kul att ni är många som kikar in här varje dag fast jag inte uppdaterar så ofta :) Det är därför jag fått lust att skriva oftare igen när jag ser att det är aktivitet på min sida fast jag är usel på att uppdatera. Nåja, go kväll!


Ett år.

Idag är det ett år sen vi fick se våran älskade Charlie för först gången, på ultraljudet. 17 augusti.

Idag är det ett år sen älskade mommo föll ihop av en stroke och fortsatte kämpa tills alla fick säga hej då till henne.

Jag var så lycklig men ändå helt förstörd.

Mommo vi tänker på dig varje dag och jag önskar så innerligt att du hade fått stanna hos oss många många år till.

Jag önskar så in i norden att min son skulle få växa upp med dig i hans liv.

Vi saknar dig, mer än du kan ana.


.

Okej...googlade lite på delade magmuskler och för min del är det nog ingen fara. Jag sätter ett finger vid naveln och kan "klämma" den med mina muskler. Men det är lite obehagligt nu när jag vet om det. Det känns ju inget om jag inte känner efter. Läbbigt.

Nu sova, ny dag imorgon med bvc. Får.inte.glömma.

Busungen min:


Söndag.

Jag märkte igår kväll att det verkar som att mina magmuskler delat på sig efter graviditeten. Värsta glipan i mitten. Hur har jag kunnat missa det? Vad ska jag göra åt saken?

Ska googla på det men ni får också svara. Ibland när man kommer in på nått forum så är en del så jävla tröga så jag får huvudvärk.

Solen har visat sig här i Kiruna och jag har bränt mina axlar lite idag-positivt. Tänkte senast igår att jag nog aldrig vart så här blek när sommaren börjat ta slut. Kollade vädret idag också och det verkar hålla i sig i 3 dagar i af :))


Strunt.

Hej bloggen!
Jag är trött och vore egentligen sova men jag måste ta det lugnt en stund och pusta ut för dagen som gått. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag inte i säng före kl 23 :-)

Men jag höll på att söva mig själv ist för gossen. Han blir sååå sur när jag inte låter honom somna på mage. Jag håller om honom så han inte kan snirkla sig. Han kan vara hur trött som helst och hålla på att somna så vill han på mage och när han kommer på mage vill han krypa och luffsa runt i sängen och börjar oftast busa och skratta. Och det gillar inte mamman när hon vet att han är svintrött och behöver sova. Ibland när han är tröttare än svintrött och inte ens orkar krypa då får han somna på mage direkt och minuterna innan han slocknar ordentligt så får han alltid somna på mage om han vill. I början när han började sova på mage så vände vi på honom hela tiden men det är hans absoluta favorit sovställning så nu mer är det ingen ide' att vända på honom som en plätta.

Och den lilla sprätten har kommit på en lurifax-grej, om han spottar ut tutten så måste mamma ta upp den (och släppa "greppet" om honom) och då smiter han iväg snabbare än blixten, kryper iväg, skrattar och vänder sig om och kollar på den lurade mamman. Haha han är så jäkla rolig min son! MEN jag har ju lärt mig att fortsätta hålla honom fast han gör sitt lilla trick fast ibland når jag inte tutten och då måste jag släppa lilla rackaren ändå.

Och han har börjat ställa sig mot saker för nån vecka sen, hoff jag har ingen koll! Han har ju länge krypit upp på oss och mindre saker men nu ska han upp på allt han kommer åt. Men mest är det på knäna han står på. Inte lätt att få det på bild då man måste vakta så han inte ramlar men nån bild har jag lyckats få.

Nu skriver jag massa strunt och fortsätter med det en annan dag :D

Lite bilder, gunga är kul!
Min själ behöver vård.

Jag känner mig så vilse. Jag vet inte vars jag är. Jag har tappat bort mitt glöd och mitt sunda tankesätt. Jag vet att jag styr över de mesta, nästan allt, i mitt liv. Men jag glömmer bort och går vilse. Om och om igen. Det finns för många störningsmoment i min närhet för mig att hantera. En del människor behöver bara snudda mina tankar så försvinner jag. Jag känner av den dåliga energin som uppstått och jag vill egentligen inte träffa vissa människor. Jag behöver inte människor i mitt liv som spottar på mig. Dom kan få vara i sin ensamhet och hitta fel med allt och jag vill inte ha någonting med det att göra. Jag blir sjuk ända in i min själ av er! Jag tål er inte. Ni gör mig sjuk. Jag har kämpat nog för att kunna vara glad åt livet så det sista jag behöver är någon som drar ner på min energi. Behåll den för er själva för jag vill inte bli som er. Jag vill bara vara glad och vill ha en god energi som smittar av sig. Ni har smittat av er på mig och jag gillar inte att inte ha kontroll över mitt eget välmående. Jag tar ansvar över att jag låtit mig smittas av det negativa men nu måste jag tvärvända på det innan det är försent, jag vill inte bli som ni.

Ibland vill jag bara ta med mig Charlie och bara dra iväg till något nytt, ett annat land, snagga håret, radera facebook-kontot (märkligt att det ska vara nödvändigt) och aldrig återvända. Börja om och glömma allt som jag inte vill veta av. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att detdär skulle förstöra så mycket. Tack som fan och hej då.

Charlie är mitt allt.


Skit.

Hej igen. Gud vad jag har blivit aktiv här. Irriterande när jag inte kan göra mellanrum (det går men syns inte på bloggen sen) när jag skriver. Jag ogillar när en text blir en enda stor klump. Man hinner inte andas, man tappar bort sig 3 miljoner ggr och jag som har något slags brytningsfel slarvar bort mig nästan varje gång jag ska börja läsa en ny rad och inser inte det förrän jag läst lite av den raden och fattar inte varför den inte alls hänger ihop med den raden som jag senast läste. Ja, ni förstår. Nu kom jag på att jag skulle ha bytt sängkläder för nån dag sen för lillens blöja läkte lite (piss, faktiskt) efter att någon (inte jag) slarvat lite med blöjan. Men sånt kan ju hända även för den bästa (mig). Igår kväll glömde vi dra spjälisen millimeter nära våran säng innan Charlie somnade och jag hade svårt att somna när gossen sov ca 1 meter för långt ifrån mig. Jag klev upp och kollade till honom säkert 10 ggr innan jag (nästan) fick ro att slumra in. Samma hände ikväll men nu brydde jag mig inte ifall han skulle vakna under kuppen så nu lyfte vi spjälisen mm nära våran säng för det känns mkt bättre. Han vaknade inte. Han är inte så känslig. Här för nån kväll sen somnade han gott och lyfte inte ens ett ögonbryn fast hans farsa hammrade och hade sig. Det är skönt att inte behöva trippa på tå när han sover. Och nu måste jag sova. God natt!


Gott med gott.

Mm vad gott det hade varit med något gott. Typ en fet buffe' med allt fettigt, söt och smarrigt. Hur fint hade inte det vart? Ja, jag är hungrig. Nu blir det nog lite te och kvällsfika i soffan framför teven. Jag ska fantisera att jag äter en fet burgare och massa karra till efterätt. Glöm inte att jag har instagram som jag uppdaterar varje dag (mcitalo där med) och alla är välkomna ;) Tjaoo!


Jobbigt.

Hoff vad jobbigt att gå och borsta tänderna, gå på toa, borsta håret och allt det där. Jobbigt att hushållets snus också verkar vara slut. Åååh! Ännu jobbigare att jag just kom på att jag har olivolja insmetat över hela ryggen och vore duscha bort det men jag vore inte göra det för vi har redan stört grannen en gång ikväll. Jobbigt att jag längtar till hösten samtidigt som jag är besviken över "sommaren" som varit och vill ha mer sol och riktig sommarvärme så man börjar längta till iskalla vintern och ett dopp i en isvak. Jobbigt att jag igår (?) såg en 1 veckas gammal mini bebis på fk och blev sjukt bebis sugen och kär. Jobbigt att jag inte kollade på bebisens ansikte och har ångest över det. Vad tänkte föräldrarna när jag bara sa hur söt och liten den var när jag inte ens såg barnets ansikte? Men det räckte att se hur liten hon (?) var och jag blev oerhört fascinerad av att se hur små dessa nyfödda barn verkligen är. Jobbigt att jag skriver ett inlägg och drar ut på tiden ännu mer. Jag vet, sjukt positiv tjej. Jobbigt va?


RSS 2.0