Pjuh!

Humöret mitt blev mycket bättre..nästan helt på topp när vi gick ut i det sköna vädret vid 10.30. Vaddå humörsvängningar? :) Nu är jag inte arg alls längre. Nä men alltså jag var så arg på allt, egentligen inget speciellt. En liten dimp bara från en helg som varit sjukt rolig så vaknade jag på fel sida å så?

Vi tog en liten promenix och sen gick vi till moffa och här är vi än. Charlie sov i vagnen ca 2 h medans grävde jag och Saga en koja i snön som rasade över mig när jag var inne och grävde. Innan sa jag till pigan att det kan rasa, man måste vara försiktig men det har faktiskt aldrig hänt men det KAN hända. Så gjorde det de :D Det var bara ett 10-20 cm tjockt tak så det var ingen fara men nu vet vi!

Vi (pappa) gjorde eld i rök kåtan där köttet röks och naffsade lite på det. Vi gick upp på ett tak och Saga sa att tur att inte mamma är här så vi kan göra lite bus :-) haha.

Vi gick in och gjorde lunch, rökt kött och makkisar, mmm så gott det var. Snart ska vi nog knalla hem igen.

Moffa har ju varit sjuk och legat på sjukan i kiruna och umeå för några veckor sen men nu känns han himla pigg igen, bra!

Alltid när jag är i byn så saknar jag mommo extra mycket. Just idag saknar jag henne så sjukt jävla mycket! Har sagt hela dan att hade mommo vart här hade hon sagt si och så. Önskar så in i norden att hon fanns kvar här med oss, att hon och Charlie skulle fått träffas. Dom hade älskat varann. Idag har jag som väntat på henne, snart kommer hon hem igen. Men jag kom på mig själv och kände mig dum när jag tänkte så. Tänk att saknaden är så stor, det kommer alltid kännas tomt här utan henne. Hon hade blivit så glad och stolt över Saga idag när hon bad mig hämta fågelboken så hon kunde rita av fåglarna. Mommo var himla intresserad av djur och natur, även fåglar och bläddrade ofta i fågelböcker. Hon var även duktig på att rita och brukade rita djur, kan inte minnas att hon ritat någonting annat faktiskt.

På något sätt känns det som att hon varit här med oss just idag. Stått där i köket och skrattat när ungarna busat. Jag saknar att sitta och prata med henne i timmar, lyssna på samma historier om och om igen. Ni kan inte tro att en gamling kan lämna ett så stort tomrum efter sig va? Att man än idag gråter efter våran toka? Men hon var inte som någon annan, hon var speciell och den bästa mommo man någonsin kunnat önska sig. Jag är så glad över att jag fått ha henne i mitt liv men jag önskar ändå att hon fått stanna med oss i många fler år.

Haha, Saga sa chockat att jag var lila under mina ögon och jag sa att man kan bli det om man inte sovit så mkt på några dagar, hehe men det bjuder jag på!

Nä nu ska vi hem, hej då!

Skulle ju upp massa bilder men det gick inte i den här hålan, grrr


Kommentarer
Postat av: Lotta

Ååh mommo... Jag väntar också på henne

2013-02-18 @ 20:34:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0