Strunt.

Jag kommer inte skriva något intressant så ni kan sluta läsa NU.

Tack för kommentarer, alltid lika trevligt att se! Jag tar i tu med det vid datorn en annan dag :-)

Ja, det har varit en bra dag.
Nog om det, haha.

Börjat "söva" gossen i egen säng nu. Andra gången idag och det har gått suveränt! Hoppas det håller i sig.

Tycker om att söva, hålla om och vyssa honom till sömns men han har börjat vakna om nätterna(!) för att LEKA, busa och öva på sina färdigheter. Och efter att han var sjuk/fick ny-tanden så har han vaknat för att han velat komma och sova med oss. Många mornar undrar jag hur/när han kommit till oss och tillslut ser man en svag minneslucka från natten. Ja, jag läste att det kunde hjälpa om barnet får somna "själv" och lära sig att komma till ro på egen hand.

Jagär egentligen lite emot att inte söva-söva för jag tycker det är en viktig stund av dagen. Så ikväll kramades och pussades vi lite i soffan och chillade ner innan han fick lägga sig i sängen, det kändes bra! Och nu till en början har jag flyttat spjälisen just intill våran så det känns bättre. Han ställer sig upp några ggr under "sövningen" och vill ha puss och kram och det får han ju såklart också, hur mkt han än vill och behöver.

Igår fick jag lite ångest och tänkte att han kände sig övergiven när han fick lägga sig i sin egen säng direkt. (Annars söver vi honom i våran säng, ibland i soffan och lyfter över honom till spjälisen när han somnat) Men när jag såg hur enkelt det gick och hur han kunde rulla runt i sin egen säng utan att kunna ramla ner från sängen eller att jag slipper dra tillbaka honom när han kryper iväg och vill busa, så gick det över.

Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag att det skulle bli jävligt tufft att få det att funka. Blev jätte förvånad när det gick så bra och att Tjalle fattade galoppen på en gång. Nåja, nu har det bara gjorts 2 ggr så det kanske blir svårare, vi får se!

Nu när han vaknat om nätterna så tror jag det berott/beror på att han först och främst varit sjuk för några veckor sen. Fått en ny tand, som jag inte märkte förrän den ploppade upp. Efteråt såg jag små "tecken" på att tanden varit på väg. Och så verkar han vara i en intensiv utvecklingsfas. Just förstått att han kan stå utan att hålla i sig, på väg att börja gå, förstår så mkt man säger till honom. Laga mat, vars är tutten? (letar) äta (pekar mot köket) bada, sova, åka bil osv. Dethänder mycket i hans liv helt enkelt!

Det märkte jag också när han lärde sig att stå mot möbler. Då började han vakna jätte tidigt på morgonen, 05:00-högst 07.00 typ. Så var det hela hösten, med vissa undantag.

Nu, sen några veckor tillbaka så har han börjat vakna 07.30-08.00 oftast och ibland till halv 9. Mycket skönt! DET hoppas jag verkligen håller i sig! ;-) Bara för att jag skrev så kommer han val vakna svintidigt imorgon och resten av livet, brukar vara så. Ja, resten av livet vet jag inte men det är typiskt att det "bryts" när man sagt det högt på bloggen :p

Nä fy, nu måste jag sova. Jag är trött!

Glömde säkert nån viktig detalj men ni är väl inte så petiga ;-)


Kommentarer
Postat av: Miaa

Allt går så prima när man låter det flyta på och inte kör massa plågsamma metoder på barnen. Han är nog så trygg och vet att ni finns där :) Härligt när det bara funkar :)

2012-12-14 @ 01:38:15
Postat av: mamma mUUU

jag håller fullständigt med MIa, inga konstiga 5 minuters metoder eller vad det kan vara, läsa, sjunga, krama, mm mm mm det ska vara en mysig tillvaro när man ska sova, med metoderna kan det kanske lätt bli en skräck upplevelse...fina bilder på raringen

2012-12-15 @ 14:34:55
URL: http://gwm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0