love, love, love...

Jag har alltid vart den som fryser och har kalla händer, det har jag ännu, men jag brukar även frysa och vara kall under nätterna, men nu svettas jag som en gris (kanske för att jag är smutsig som en) om nätterna, så inatt när jag skulle sova tog jag bort själva täcket och sov bara med påslakanet, sen frös jag hela jävla natten och fattade inte att vakna till för att ta täcket på mig, sen när Dustin kom hem så sa han: Sover du så där, fryser du inte?
Jag bah, joooo, det är så kallt.. Så satte min käraste på mig täcket och kröp brevid mig så frös jag inge mer, det är såna här små saker man måste lära sig att uppskatta, nu när jag tänker på det så ler jag och tycker det var så snällt, fint och gulligt gjort, fast det är väl sånt man gör när man älskar och bryr sig om någon ?
Nu kanske det låter som om det var det finaste han gjort för mig, haha, men jag menar bara att såna små saker betyder mycket för mig, dom små enklaste små sakerna....

Så där ja, nu har jag vart kvälls sentimental också. Tack & God kväll !

shake that ass

Jag har som inget mer att skriva nu förtiden, känns som att allt är sagt och sen händer de inte så mycket nyss i mitt liv just nu - förutom att hela mitt liv kanske håller på att förändras .

Men jag tycker ju om att bara sitta och skriva, brukar göra inlägg för bara mig själv ibland, bara för att det är så otroligt ointressant det jag skrivit, det är det ju ändå nästan alltid, men jag menar också att jag är så dålig på att skriva, att få fram mina tankar i ord och det är konst ! Min syster Nina är grym på att skriva, tycker jag.
För grejen är ju den att jag har så otroligt många tankar i min hjärna, men jag får bara inte ut dom, kanske lika bra det.
Imorgon ska jag och Emma på lite äventyr, ska bli roooooligt ! Hoppas det blir samma väder som igår, men de kan vi väl fetglömma.

Saknar fortfarande att ha min gris runt omkring mig, så tomt och trist utan han, men på fredag då jävlar får vi kramas igen, längtar som fasen asså.

Hade en så hemsk dröm inatt igen,
tror den svarade på en av mina frågor,
och svaret är att det verkligen ska vara Du & Jag.

äntligen !

Har inte haft ett smycke i min tungpiercing på över ett halvår.. eller kanske inte ens år 2008, köpte idag ett smycke eftersom alla mina har försvunnit och den nya gled in perfekt, haha... Jag blev så glaaaad, tänk att man kan sakna ett hål? hahaaaaaaaa Har hört att folk säger att det brukar växa igen så fort i tungan, men min har då hållt sig, hade fan annars gjort ett nytt hål där, gjorde inte ont att göra själva hålet men efteråt.. det är fan det som är hemskt.
Jaja, har vart en skön dag, vart på G redan 10-11 till nu.

Vart på stan med Nina, Emma & Saga, roligt som vanligt men stackars Saga är lite sjuuuuk, det var tråkigt.

du rev min mur

jag har alltid gömt mig bakom min egen lilla mur,
visst det var lättare då,
men nu vet jag hur det känns att leva.
saknar min mur,
jag behöver den,
men då kan jag inte ha kvar dig,
så jag skiter i den där muren.god natt.

en elefant

Idag åker lillebror hem, då får jag sova otryggt under nätterna igen...
Nu måste jag ändra mina sovtider, somnar någongång mellan 2-5 sen kan jag sova hur länge som hellst.
När jag bor under samma tak som Nina & Saga, då kan jag vakna tidigt, då har man ju något roligt att vakna till,
nu när jag vaknar så vaknar jag i ensamhet, det är lite tråkigt, måste hitta något roligt.... hmm...

Näe, nu vet jag inget mer.


du luktar blöt hund

lördag... känns som om det är sista söndagen för universum, eller nått... är trött och sliten sover för mycket, det är ett tecken på att man har lite att göra.. längtar till fredag då min bästis äntligen är leeeeeeeedig ! det är så sjukt trist att inte ha min älskling hemma på normala tider, men snart är det fredag... ganska snart i af : )
mina ögon håller redan på att bomma igen för idag, men måste ut och möta lillebror om ca en timme... kallt det kommer bli.. brrr... andra mest längtar jag till si så där halv sju på morgonen så jag slipper sova ensam.
dom senaste mornarna har jag pratat en massa med Tony, undra om vad ?
imorse hade jag i af sagt: Du luktar blöt hund.

Hade en helt sjuk och hemsk dröm inatt !
jag och en massa jag känner var fast i ett hus med knarkare som även var vampyrer och helt psykiskt sjuka !
Dom lurade in oss i dorrkans gamla hus på dalvägen, det var lördag och en kusin skulle flytta dit med sin flickvän, vi var bakis och svamlade. sen var jag emma och tony i källaren och rengjorde ett duschgolv helt plötsligt kom det en blombukett bakom mig till emma från kim och han bad om förlåt för, ja det vet jag inte... det var då alla konstigheterna började.

plötsligt var det en massa konstiga människor där, jag och fia var i ett rum med någon som tvingade fia att snagga skallen (?) bet henne i halsen och gav henne en spruta sen vette fan vart hon försvann.. dom som bodde där vaktade oss så vi inte kunde komma ut, dom konstiga människorna hade bott i det där huset länge och vi tyckte det var mysko att ingen av ens grannarna visste om vad som föregicks där, på natten sprang en massa psyk tjejer ut på framsidan av gården och pissade och sket och skrek och var helt galna, efs som jag också var pissnödig och så fick man inte gå på toaletten inomhus så pissade jag också ute... det hände så konstiga saker hela tiden. jag ville gå därifrån med tony men då spände dom fast han nånstanns och skulle kväva han i någon sorts gaskammare, sen var jag och emma fast i en källare så kom det en snusk gubbe som skulle våldta emma, jag vägrade låta det hända och man såg på han att han gillade bara våldet över det hela då sa jag att vi är på du är så snygg och het kom nu... emma kollade på mig som, vafan är hon störd? (han var fet ful och äcklig)
men sen gick han och ville inte nå mer då sa jag ; Men man såg i hans ögon hur han ville ha det... hahahaaaaa..
det hände en massa saker hela tiden, som sagt, men jag får inte ut det i ord, deras mening var i af att skada oss och sen mörda oss.. jag försökte rymma, då kom lars och jagade mig, jag gömde mig... försökte komma in till grannens hus men dom var inte hemma, typiskt tänkte jag, jag gömde mig länge han såg inte mig, sen upptäckte några mig och jagade mig.

Då vaknade jag i chock och undrade vart fan jag var och hur jag kommit dit, kännde inte smärtorna från drömmen såg sen att jag var hemma i mitt eget sovrum kollade flera gånger så att det verkligen var tony som låg brevid mig, var tvungen att försäkra mig om att det inte var någon hemsking från drömmen, jag var alldeles stirrig för jag var så rädd !
Ni förstår inte hur hemsk drömmen verkligen var ! Den går inte ett beskriva, men ni vet hur det är, man drömmer en jätte hemsk dröm, försöker förklara den så gott man kan men sen när man berättat så förstår inte lyssnaren hur hemskt det verkligen var ! haha, den bara sitter där... jaha... det lät ju verkliiiigen hemskt...

Men denna dröm var försckräkligt hemsk ! Så ni vet...
Jaaa, i slutet var det som lars och sara som ordnat det här hemmet och var ledarna... såg inte ut som dom förrän lars jagade mig...
Hoppas jag får drömma fina drömmar inatt istället för sånna här mardrömmar, tur att den här drömmen var på morgonsidan så jag kunde känna mig trygg när jag hade min man brevid mig :D god natt.

usch vad jag skrev mycket. ska inte upprepas.

vem är du vem är jag levande charader

du lurade hit mig .

freeeeeeeedag

är hos nina, johan & saga, mor och lillasyster är oxå här...
var tidigare på stan med emma vi köpte lite saker.. det var roligt, sen drog jag till ninni och har vart här sen dess...
jag, nina och johan var nyss och käkade på bertas och sen gick vi på coop... det var roligt.
nu har jag förbannat ont i ryggen och nacken, det är som vanligt himla synd om mig.
lillebror sover hos oss ihelg, när jag tänkte att han skulle komma så tänkte jag att han var liten som han en gång var och sen kom jag på... justja, han är ju stora killen nu...

har volym mästrat hela håret idag, det är så skönt att veta att jag slipper tvätta håret på en vecka eller två, haha.
många människor har kollat snett på mig och mitt hår idag, men det tycker jag bara är roligt :D
jaaajaaa, nu ska jag sätta mig i soffan, jag är fan trött nu.... längtar tills jag får läsa min bok ikväll, men snart är den utläst då ska jag fasen KÖPA mig en bok... duktiga jag.

hoppas alla får en fin fredagskväll !

våran jord är inte stor...

Vår planet mår inte bra, det vet du säkert. Men visste du att det räcker med att den globala medeltemperaturen ökar med 2´C för att miljön i Sverige ska påverkas katastrofalt ?
Högre havsvattennivå och kraftigare regnfall med översvämmningar som följd, förändrat växt- och djurliv och fler skogsbränder är bara några exempel på vad vi svenskar får räkna med om vi inte förändrar vårt beteende snarast.
Och brottom är det. Enligt metéorologen Martin Hedberg har vi 10 år på oss att radikalt ändra vår miljöpåverkan, annars kan detta bli vår verklighet redan om 30år.

Om medeltemperaturen ökar med 2´C... Detta kan hända:
- Översvämmningsrisk i landets södra kuststäder.
- Sveriges sydligaste delar blir även mest utsatta av havsnivåhöjningen .
- Betydligt varmare klimat och fler tropiska nätter.
- Problem med insekter ökar i ett varmare klimat.
- Norrland får ett klimat som liknar Skånes idag.
- Invånare från södra Sverige och övriga Europa flyttar norrut för att undvika värmen.
- Mildare vintrar påverkar växt- och djurlivet.
- Allemansrätten ifrågasätts när många miljoner människor turistar i Sverige.

Så påverkas din vardag :
- Städerna växer i takt med att allt fler européer flyttar norrut .
- Du kommer att behöva skydda dig noggrant mot alla insekter .
- En vit jul kan du helt glömma .
- Att gå en promenad eller ta en joggingtur blir inte lätt i en översvämmad stad.
- Att bo på landet kan bli svårt då storstäderna breder ut sig.
- Utan allemansrätt blir skogspromenader och kvällsdopp förbjudna.
- Sköna skifturer på fjället kan du glömma.
- Hjortronsylt och fiskad öring blit betydligt svårare att få tag på.

Vad kan jag göra för att förhindra klimatförändringar ?
- Det är lite knepigt. Problemet är idag så pass stort att det inte räcker med att vi som enskilda individer gör insatser.

Så jag kan inte bidra med att panta burkar och sopsortera?
- Det där små konkreta åtgärderna är jättebra, men det är långt ifrån var huvudproblemet ligger.

Men vad hjälper då?
- Vi måste acceptera och förstå att samhället måste förändras för att vi ska kunna stoppa klimatförändringarna. Vi kommer inte kunna leva så bekvämt som vi gör idag. Samhällsledarna måste in med mijlölagar som bidrar till att stoppa klimatförändringarna, och det vi då måste göra är att acceptera dessa och därmed underlätta deras arbete.

Ge ett exempel på vad jag kan tvingas acceptera för typ av samhällsförändringar?
- Du kan till exempel acceptera att det är miljövänligare att åka tåg och vara inställd på att du i framtiden inte kanske kan ta flyget på samma sätt som du gör idag.

Om du vill läsa mer om klimatlösningar gå in på James E Hansens hemsida: www.columbia.edu/jeh1/
Om du vill hänga med i klimatdebatten gå in på: http://www.realclimate.org/
Om du vill veta mer om klimatförändringarnas bakrund gå in på: www.aip.org/history/climate

Snodde dessa rader från Vecko revyn nr 18. Är själv inte så insatt i sånt här med det är lite intressant ändå,
och tydligen ganska viktigt också.What goes around comes around

lillebror

min lillebror ska komma till mig ihelg så sa jag på msn att du vet väl att det är mina regler som gäller då?
-jahrå (Y) det är det alltid ;) haha vart vi än är så är de de...
haha, jag vet inte riktigt hur jag ska ta det där? :D
men det är väl bra... han lyssnar i af på mig, har alltid gjort det och kommer förhoppningsvis alltid att göra de :D
jaja, det räcker.

död

idag känner jag mig alldeles trött, helt slut,
tror alla mina tankar gjort mig så här fruktansvärt seg idag.
måste snart ut och ta frisk luft så jag känner mig mer mänsklig .

kom hem .

jag vill inte somna ensam nå mer,
jag är rädd,
men min älskling har lärt mig en ramsa:

Stick du stygga spöke
för du finns inte

03:22

oj oj oj vad klockan blev mycket ! jag och emma har sträck kollat o.t.h... det var riktigt roligt måste jag säga !
vi gjorde något dumt och obra också... ååååh vi skulle inte ha gjort det där... eller jag skulle i af inte ha gjort det !
nu är det nog dags för sängen, först lite tidning sen kanske lite bok så att det är garanterat att jag somnar riktigt snabbt när jag släcker lyset.

God natt !jävla rök(räk) hahaaaaaa

Vafaaan ? vaknade imorse och det luktade rök (cigarett rök) i vårat tv rum... men sen försvann som lukten, nu luktar det som fan igen, fast i hela lägenheten ! ! ! Här inne är det ju inte någon som rökt, men det är någon av mina grannar som röker något som luktar väldigt äckligt... Luktar äckel, fan vad jag hatar den här jävla rök lukten, hur fan kan man röka ?

Har vart med systrarna & Saga idag, det var roligt men kan inte rekomendera det nya fiket här i stan... Inte i min smak, det var ju fint där och trevlig personal, men på ett fik är det något till som måste vara bra ;P
Igår var jag också med mina systrar, jag, Nina och Saga hälsade också på Peka igår, det var trevligt.
Lotta var min kvällskompis igår och vi gjorde fruktsallad.

Det var lite skönt att sova ensam inatt, men jag kännde ändå att det var något som fattades mig - min gris !
Var tvungen att vara vaken jätte länge så jag skulle slippa vara rädd när jag hade insomning, men jag kollade tv ganska länge sen läste jag i min bok sen när jag bestämmde mig för att jag skulle sova så somnade jag pang poff, påengång !
Så skönt !

Idag kommer E tillbaka, roligt : )

tatuera mera

alltså det jag verkligen vill nu är att tatuera mig ! ! ! sen fixa min tatuering jag har nu, har lite ideér till den,
den ska bli snygg som faaaan.
kommer säkert tatuera mig tills min hud inte syns nå mer :S

i love snus

städat var det här. lisa fisa är så duktig. imorgon får jag vara med min s-syster och saga, roligt, jag längtar !
jag vill kunna ladda ner fina människor till sims, men dom fungerar fan inte, jag blir ledsen, det är ju inte roligt att spela och leka med fula människor och fula kläder till dom... såg att det kommit nått ikea sims spel, roooligt, men den fanns inte ännu att ta hem, så får vänta några dagar så får jag nog den oxå, hihiiiiii, det är så himla roligt att skapa människor och familjer sen att bygga deras hus, det är skojj, jaaaa jag är en tönt ! grr, måste be Dustin kirra maskar igen (worms), den är rolig ! 

näe, nu ska jag ta mig något att dricka och sedan efter det en SNUS !
fan jag har snusat över 6 år nu :S kanske dags att sluta snart ? tänderna mår nog inte så bra,
men det är ju så förbannat gott med snus ! ! !Du är det första jag tänker på när jag vaknar och det sista jag ser på innan jag somnar på kvällen.

take me away

-
Don't give up on me yet
Don't forget who I am
I know I'm not there yet
But don't let me stay here alone
-

love is in the air

mysig morgon, jag är glad, jag kan allt jag vill.


hur är det möjligt ?

Jag är så himla duktig ! Har städat vårat hem . Fast disken den ska Dustin få diska, fast jag kan hjälpa till, för det är inte lite disk ska jag tala om för er, förstår inte hur den kom till ? Äh, var väl som vanligt en liten gris som som smög sig in och grisade...och åt upp all mat...

Tro är det idol idag ? Ska kolla...Nej det var det inte. Vad dum jag är, klart det inte är idol idag...
Dumsnut jag.

Jag vill ha en ny mobil, med bra kamera, det är viktigt, för mobilen har man alltid med sig sen om man råkar se något speciellt så har man alltid kameran med sig, det är smarta grejer det där med elektronik och skit, är väldigt imponerad över hur man kan prata med någon i tfn, hur det hörs, tycker det är skit fränt ! Om nån klipper av en tråd hör den vad jag säger då? haha näe skojja bara, men tänk man kan prata med någon som befinner sig 100 mil bort från en själv, ändå kan man höra varandra :D haha jaa, jag kommer aldrig sluta imponeras av allt som är möjligt med elektronik och allt vad det nu heter. och nu ska jag använda den smarta uppfinningen .


intresseklubben antecknar...

Trevlig dag ! Vaknade för fan när Dustin skulle stiga upp dvs klockan 6 men kunde fasikken inte somna om denna gång, så stackars jag har vart vaken så himla länge ! Jag och Emma var i Afrika och sen på Safari, haha den var bra.
Riktigt trevligt.. trodde det skulle bli en skit dag, men ikket ! Jag gjorde några övningar för mig själv och det funkade ! Det är bra att lura sitt undermedvetna, se Lisa lär sig något från sin knasiga bok, har facktiskt läst halva och det har inte ens gått 1 år ännu ! Det ni, det finns hopp även för mig ! Och då finns det fan hopp för alla andra rövare oxå ; )
Jag och Emma kom på att vi har ärvt något av vårat släktet Siikavuopio, eller hon har fått något av sin Farfar och jag något av min Mormor, nej inte det att hela släkten är halv neralkade och att vi fått deras sinne för spriten, eller kankse det också, men nu menar jag nått fränare, nått som kanske kan komma till användning i framtiden, vem vet ? Haha... Fast moffas syster tyckte att jag liknade mommo (och berko, såklart), men inte så ofta att jag fått höra att jag liknar mommo... men vissa ser det andra inte ser, det var ju roligt det med.

Nu ska jag kolla på tv. Föressten, hittills har jag inte missat ett enda idol avsnitt, det känns nästan tragiskt.
Föressten igen, när kommer mosters lilla piga till stan då? Saknar ju min lilla vän... och syster förståss.


Adjöken adjö .


prrrrrrrutt

Fyfan vilken fis kväll det skulle bli då, pruttar som om jag var alergiiiker (fp språk)
Prutt på dig och prutt på mig. Hade jag haft någon sorts inspelnings tjoffs så skulle jag ha spelat in mina ljuvliga fjärtar så skulle ni ha fått höra på dom här och nu, men nu är det så att Dustin är den enda som får höra på kvällens gaser - denna gång i af. Bättre lycka nästa gång !

en gång....

När jag var liten tyckte jag att jag var smart när jag gick och la mig med kläderna på, för då slapp jag ju klä på mig på morgonen, det är ju facktiskt jobbigt, men då hade jag ju en storasyster som var tvungen att säga till halva skolan att kläderna jag hade på mig var inte bara mina vardagskläder det var även min pyamas, dom retades och jag gjorde aldrig mer mitt smarta trick, tack Nina : P

Nu tycker jag att jag var lat och äcklig, haha.

min nya kärlek

På något konstigt sätt blir jag kär i en av de nya IDOL jurysarna, nämnligen Anders Bagge, jag vet inte varför, men jag blir bara så kär i han :D Han är så söt. Det var bara det jag ville få sagt. Haha

sängen

Är det min sköna säng som bråkar med mig ?
Är det verkligen min sköna säng som gör så att jag får ont i nacken och ryggen ?
Sängen, vad håller du på med ? Jag trodde du älskade mig...

chirruna

jag är tillbaka, har lite dåligt samvete för att jag lämmnade Nina & Saga, sen för att mamma skulle vart ledig ons-fredag, men nu tack vare mig så blidde det inte så, men jag oooooorkade inte vara kvar i huset med de där idioten, hur kan man vara så sjuk som han ? äh, skit samma .

kom alltså igår till staden, kom hem till mitt hem, hem till våra saker, hem till mina kläder, hem till min älskling ! Otroligt hur jag hade saknat han, hade visst saknat han mer än jag kännde att jag saknat han, satt fastklistrad på min älskling hela kvällen igår, kommer vara det idag också, jag är så kääääääääär, är så kär i hans skratt, hans doft, hans dumma kommentarer, hur snabbt han äter upp sin mat, hur han går, hur han snarkar som en gris om nätterna, den speciella rösten han har när han pratar med mig, ååååh, allt, allt allt ! kom hem nu min älskade!
sen efter den här veckan jobbar han natt i två veckor! fifan vad jag kommer grina om kvällarna och nätterna. ;'(

nowe, nöden ropar !

lördag 13 september 2oo8

lugnet efter stormen.

nu jävlar saknar jag min älskling utav bara helvete !

trevlig dag idag. drog upp dom sista potäterna.  karre vända, köpte massa coca cola . gick till berith, nina, saga, jag,berith ella och therese promenixade och hälsade på hjördis, det var himla trevligt ! då kännde jag så här, jag vill bo i byn igen och vill ha ett liv här, men så kommer det inte bli, för varje dag här är inte som den idag .

idag dog en man här i byn efter sjukdom, någon sorts muskel sjukdom som typ bryter ner allt i kroppen, kännde inte han alls, men vet att han alltid vart en glad man, full som nykter, en sån här riktigt trevlig man. han bodde med sin kärlek, inga barn har dom, och det är som att dom var varandras allt. han var inte alls gammal heller. jag tycker detta är tragiskt, det skär i hjärtat på mig när jag tänker på det. varför pinas och dör en sån här bra människa ? varför måste hans kvinna leva sitt liv utan honom ? hoff, jag tycker det är så hemskt för alla han lämmnat efter sig. men han mår ju bra nu, nu får han vila. vill bara ge alla hans nära en stor kram, fast jag inte känner dom heller så väl, men jag tycker att det här är något väldigt hemskt. men sånt är visst livet . varför drabbas alltid dom bästa ? dom onda och elaka lever länge och kan plåga folk i deras närhet i hundra år... nej, jag förstår verkligen inte livets alla händelser ibland.

fick verkligen inte ut mina tankar i ord, det får jag väldigt sällan, men det får duga.

Sov gott, det blir ljusare snart igen .

hade du en rolig fest igår ?

some deep shit.

vaknade som vanligt vid 9-10 . frukost, tv, chilli dill, promenix, tvättade våran lortgris Troja, sen har Nina & jag rensat i köksbänken, sen skrubbade vi toa golvet som askungen med askungen borstar, vi hade roligt . Känns som att jag äntligen fått ha min storasyster helt för mig själv ! Ibland vill jag bara vara Ninas dumma lillasyster och inget annat. Kan till och med säga att det var skönt att mor var med Saga så jag fick Nina heeeeeelt för mig själv !

Elakt: Blev så glad när Nina och hennes föredetta gjorde slut, för han tog hon ifrån mig i två år ! Jag var arg . Men det gick snabbt tills hon fann kärleken igen, är självklart glad för hennes skull, men måste erkänna att jag blev arg på J som stal MIN storasyster ! ! ! Trodde jag skulle få ha henne en liten stund för mig själv igen... Men är som sagt glad att det är så, N & J, sen har dom ju fått den finaste ungen, så jag är inte arg nå mer på den där gubben som tjuvade min syster : )

Igår när jag och Nina rensade i köket blev det nog för mycket för F:et, han tog sig en sprritare, vart inte full, men jag blev väldigt irriterad på att ännu en gång behöva se den där ******* med ett glas rent i handen, han vandrade omkring i huset, hållde glaset i handen hela tiden, tillslut orkade jag inte nå mer och sa att han inte behöver gå omkring i huset med sprit i handen, om han vill dricka får han fan gå nånannanstanns och supa, där han är ensam, se på fan, han sprang inte omkring med sitt förbannade glas i handen nå mer.

Men idag... Idag kom L-O och bjussade på lite (säkert 3 liter) sprit, dom satt så snällt ute på gården och drack sin förbannade sprit, F:et kom senare in full som en jävla gris somnade vid bordet, vid diskbänken, nu sover grisen på soffan, tur fan att han var för full för bråk .
Jag blev så arg. Hade han sagt ett enda ord hade jag fan blivit galen, men han törs inte med sånt nå mer, vi är stora nu, pappa troode du att vi alltid skulle vara små och försvarslösa ? Du var redan då så dum att du inte förstod att vi också en dag kommer växa och bli större än dig, nej inte större så som i vikt. Vi är så mycket starkare än dig och behöver inte dig. Du kan ruttna i dina tabletter och din sprit, för mig har du redan ruttnat, vi väntar bara på att du själv ska förstå att du förtjänar inte ens bättre, orkar inte lägga mer dålig energi på att skriva om något så värdelöst som dig. God natt.

Hade du en rolig fest igår ?

älsklingen min

Åååh, jag saknar Tony... Jag vill hem .
Jag vill bli kramad ! Som sagt, jag kommer aldrig mer tillåta att vi ska vara borta från varann så här länge igen, aldrig, jag behöver min lilla gris. Ska i af bli himla roligt att träffas igen : ) Jag planerar att åka hem nästa torsdag, eller hellre tidigare men det är ju inte allför ofta jag får vara så här mycket med min familj, så jag får nog längta ihjäl mig till min älskling... buhuuuuu :'( Fast vi pratar med varann ganska många gånger/dag :P Nina sa; Men hur många gånger pratar ni med varann på en dag egentligen ?!
Haha, på tal om ingenting, Tony tar alltid sin brors gamla skor och nu hade han gjort sig av med de senaste och skaffat andra skor.. träskor, "nu får jag i af inte skoskav" haha min knas. Saknar han så mycket så jag blir galen ! ! ! ! ! Började t om gråta igår när jag pratade med han i telefonen.. Jaja, nu måste jag hjälpa den här tjat kärringen Nina med att bära ut skrot.

Har inget annat att skriva om än hur mycket jag saknar min älskling ! : ) Älskliiiiiiing. <3


- 1o september 2oo8

Fint höst väder idag också men jag inte hunnit vara ut ännu :S Igår var det så härligt, man behövde inte ha jacka, det räckte med en vanlig tröja, det skulle få vara sån här härlig höst lite längre, men snart ligger det nog snö på backen, igen.. Jag är såååå sugen på att åka utomlands, vara borta i några månader och få känna på riktig sommar ! Få lite färg och lite blekt hår i solen. Skulle vart underbart.
Har vart borta från min älskling i i hela 5 dagar och jag får paniiiiik, saknar han som om han vore min högra hand. Han sa idag att vi är som bästa kompisar, han är så söt min lilla gris :)
Kommer nog aldrig mer vara borta från han så här länge igen, ja, jag har nog växt fast i han redan.

Igår lärde jag Saga att visa tungan, det är gulligt när hon koncentrerar sig för att visa sin lilla tunga... Lilla bebisen...
Nyss ramlade hon och slog nosen, jag skrattar lite varje gång hon gråter, inte för att jag tycker det är roligt när hon får ont, men för att jag tycker hon har så sött gråt, andras ungars bölande brukar vara såååå irriterande, men allt med Saga är bara sött och underbart. Ibland när hon gråter och pratar låter det som att hon rabblar svordommar på ett elt annat språk, också väldigt gulligt :)
Nu spelar mama gitarr här bakom mig, låter som en solig låt, men nu ska jag inte skriva nå mer, ska kanske klä på mig, är ju ett tag sen jag vaknat, tjarrråååå


sol vind och vatten

Inatt sov jag i samma rum som Nina och Saga. Jag sov som en stock till 6-7 på morgonen sen drömde jag dumma drömmar och var arg när jag vaknade vid 10 tiden. Käkade frulle med lilla familjen sen promenerade vi till andra sidan byn till potatis landet och hjälpte mommo & moffa för att dra upp en massa potatis, det ärlite roligt men lite jobbigt också, inte en vardags syssla direkt. När arbetet var klart för denna dag så knallade vi iväg till mommo & moffa och lyssnade på mommos knasigheter, jag vet inte om det var moffa eller något annat hon kallade hevonen vittu... Nått var det i af.
Lotta & jag var nyss och plockade blåbär här i våran skog, ska snart eller senare göra blåbärs paj.
Har vart en himla skön dag ! Så jvla skönt väder förutom alla äckliga kryp...

På onsdag ska jag och Nina till Siikavuopio och kolla om jägarna fått någe älg. Skönt att få åka dit också, det är som bäst att vara där under hösten, om man går i skogen finns det ju bössa tillhands om det skulle råka komma en björn som vill äta upp en. Näe, nu vet jag inte så mycket mer än att jag saknar min älskling, facktiskt, jag är ju hans plåster och måste vara med han 100 timmar/dag, annars blir jag ledsen, han är som min andra halva så när jag inte är med han känns det konstigt. Fast vi bara vart tillsammans i ett år och nånting så är det som att vi är ihopsvetsade eller nått :D, jaja nu vet jag verkligen inget mer.

- ADJÖ .måste bara säga att jag saknar lite både våren och Fia & min & Fias äventyr med skotern.
dessa bilder är tagna i våras när jag & Fia var på äventyr på ett fjäll, och fastnade där hela dagen tills räddning kom.
men lika kul hade vi för det : )


 


mertajärvi

en vanlig dag i byn idag... vaknade och ante var här på morgon kaffe. drog iväg med mor, syster och systerdotter till mommo & moffa. jag och nina hade sååå många planer för dagen men då blev det kanske för mycket så jag kollade bara på när ninni städade, ungefär. nu börjar det bli sova dags, lotta och sebbe kom föressten oxå hem idag :)
fia drog iväg hon , svika våran by så där :(
imorgon ska jag (vi?) hjälpa mommo & moffa att dra upp potatis, det är lite roligt, men lite jobbigt också i längden..
jaja, god natt sov gott !


svartvit.

god natt

Nu är jag hemma hos min Mor, jag Ninni & Saga åkte hit idag på dagen, har promenixat, ätit, vart hemma och vart med Fia, ungefääääääääär. Skönt att vara hemma, enda är att jag håller på att bli galen... Det är som så att MorsFars har tänk att renovera här hemma, men det tar (som inte oväntat) en förbannad tid och allt här hemma är upp och ner och det ser mer förjävligt ut än vanligt och jag får lite psyk på det... Meeeeen det löser sig, nångång : )

Saknar tönten litegrann, ska bli läskigt att sova ensam... ;( hahaaaaaa, jaja godnatt


_____________________________________________


jaaaa, jag ser ut som en häxa och är en häxa, nu är det fast spikat !

så dum så dum

man är så jävla dum och korkad och tror på vartenda ord, fast man innerst inne vet att allt bara är skitsnack, varför blir man så svag ? det var precis det här jag vägrade tillåta mig själv, men det verkar vara en ond cirkel som tydligen aldrig kommer brytas, man måste visst göra något åt det - helt själv .
adjö

knas dröm

Får inte vara med Fia förrän imorgon... Drömde världens knäppaste dröm inatt ! Känns onödigt att ens försöka beskriva den, för det är så mkt konstiga saker i den, jag förstår inte hur ag kan drömma en sån dröm, vilken fantasi jag måste ha ! Önskar att den fanns på film så alla hade kunnat se min lilla dröm :D 

Men jag måste förklara den lite, jag och Emma var ute och åkte bil, åkte mot hjampis där E hade sin gamla bil (som hon aldrig haft påriktigt) som jag skulle köra, men den var ju sönder, kunde inte starta den, bilen rullade bakåt och bromsarna funkade inte heller, Emma bad mig fixa något på bilen (något påhittat) som jag inte visste vad det var Emma: Men du är väl inte 12 år heller ?! Alla kan ju det där... mmm visst Emma, det finns inte ens något spnt som du sa : P Plötsligt samlades det en massa folk på parkeringen som vi var på, och så var det en örn som flög omkring, en jätte stor örn, en vit örn som flög omkring på himlen och dödade massa små fåglar, örnen flög omkring jätte länge, plötsligt landade örnen framför ett lägenhetshus och det såg ut som att örnen förvandlades till en kvinna och gick in till huset och skämdes lite för att hon ätit fåglar, sen var det en tjej som kom utspringande från ett lägenhetshuset och schasade iväg allihopa, då började jag och Emma tycka att det var lite mystiskt alltihopa för tjejen som schasade iväg oss såg ut som en häxa !

Jag och E drog iväg för att parkera bilen i ett parkeringshus just brevid, ett konstigt parkeringshus. Vi gick in i någon dröm om undrade vart fasen vi hammnat ! Ett ställe vi aldrig hört talas om, alla människor som fanns där kollade konstigt på oss, som om det var deras ställe, jag sa till Emma att jag oxå ville ha lägenhet där, dom hade en lobby med massa aktiviteter och alla hade lärt känna varann där. Vi vandrade omkring och hittade en inter sport, så tänkte vi, men vad fan är det här för lyx ? VIP Intersport ?! Men det kom mer, en massa affärer, och massa som bakade dom finaste och godaste kakorna och pajerna som man kan tänka sig, det var ett ställe på flera våningar, inga fönster ingen kunde se ut, eller in, alla märkte ju att vi inte "bodde" där, alla kollade snett på oss, men var ändå trevliga. En dam blev kär i mig och gav mig snoddar, jag och E bara skrattade och jag sa att jag har pojkvän. Fanns jätte många människor där ! Alla sorters..

Massa tjejer satt vid en bar där inne och kollade mot baren och sa, Michael var mkt snyggare förut.. Jag kollade runt och fattade inte vad dom pratade om och frågade någon vad pratar dom om ? Så var det bartenderns som såg ut som... ett mänskligt träsktroll med hängbröst, han hade visst vart världens hunk. Efter att jag och Emma vandrat omkring och kollat och haft kul och t om bråkat så ville vi hitta en utväg, fanns många liknande vägar vart vi kom ifrån, men hittade inte en riktig väg, folket runtomkring oss blev oroliga och började viskas, dom vägrade låta oss komma ut därifrån, domjagade oss, jag och Emma sprang åt olika håll jag kom till en liten affär där jag gömde mig, men dom såg mig, så jag hoppade uppåt, då sa dom: Neeeej hon har hittat Presidentens ställe ! Jag fattade ju inte så mkt, blev lite rädd, men då hittade jag presidenten och mördade hon, för hon hade hjärntvättat alla människor i hennes underbara köpcenter med hem. Jag räddade alla människorna och sa att dom var fria nu, do blev glada och någon sa åååh, jag har inte sett ljuset, eller mörkret på många år ! Jag sprang omkring och kyste massa pojkar (fanns ju så himla många och stiliga) Avbröt två kyssandes mörka killar som var bögar och dom trodde att dom aldrig mer skulle få vara tillsammans, så sa jag Go home to Africa and fuck there, haha... I denna lilla värld fick man vara som man ville, ingen var elak mot varann, alla rusade mot utgången och var fria... Jag trodde allt detta var sant, fattade inte att det var en dröm hehe.

Hörde min mobil ringa, svarade, det var Jt som ringde till mig och frågade efter Tony, sen hörde jag min ringsignal ringa igen, tänkte, hmm, har jag två mobiler ? jaaa.. det har jag ju. tänkte jag. La bort mobilen jag hade i höger hand och tyckte det var konstigt att ljudet nu kom från vänster sida, men då förstod jag att Jt har inte ringt till mig, jag har bara en mobil och nu vaknar jag för min storesyster ringer till mig... Mina drömmar är knäppa, ni skulle ha sett in i min dröm, det var helt galet :D  Är i af så farcinerad av min dröm... Tycker att den var såååå cooool, men det är så svårt att förklara allt och alla detaljer, måste ännu en gång säga att jag måste ha en galen fantasi i mitt undermedvetna...

Nu ska jag käka, tjarrå

-torsdag

Seg idag. Men har i af vart med Nina & Saga nästan hela dagen, åkt omkring på saker och ting sen drog vi till mig och Saga tog 2 pyttesmå steg från Ninni till mig, det var lite roligt, men vi försökte länge få hon att stå och gå, men då vägrade hon, hon satte sig ner med flit, haha knas bebis, annars ska hon alltid klättra på allt men inte när man vill det. hihiiiii..
Är mätt som en plätt, har käkat korv och makkisar, det är såååå gott !

Nu ska jag kolla omkring lite på internätet sen sova ?

Imorgon får jag vara med Fia ! ! !

FIA ! ! !

FIA KOM HIT DÅ ! ! ! JAG BEHÖVER DIG !
och jag vet att du behöver mig :D

bla bla bla

Jag har tråkigt och har inget att skriva, egentligen, men orkar inte göra något annat än att sitta frmför datorn just, så jag ska nog lyckas få till några rader ändå ! Har vart med Nina & Saga hela dagen idag och Saga är så söt, mosters lilla solstråle. Duktig på tit-tut, det kan jag lova att ungen är + att hon är så himla söt när hon leker tit-tut leken :)
Jag och min syster har haft himla kul idag måste jag få tala om ! Har skrattat så det flugit saft omkring t om. Nästan 2 ggr oxå. "Ååh, nu ångrar jag att jag drack upp den så fort, för den goda smakens skull" hahahaaa.
Vad skulle jag göra utan mina tröga syskon ? Kan inte ens tänka mig hur hemskt det ska vara att va enda barnet !? Hur går det till ? Fyfan vad ensamt ! Jag är så nöjd, glad och stolt över alla mina 3 syskon, dom är bäst. Saga & Mama med, förståss : ) Det räcker gott och väl med dom syskon jag har med det hade vart kul om vi vart några till knasbollar ändå :P Fast... då är det ju så att vi har ju alltid haft våra kusiner/grannar, så det har nog räckt ändå : P
Jag vet, jag tjatar alltid om att mina syskon är så bra och bla bla bla, men det är ju bara så för att dom är ju fan bäst :D

Nowe, nu ska jag ringa min Fia, hon är också som en syster för mig, så de så !  :P
My sister from another mister, muhahaaaaa

hej då

bilder och... info, haha

Vaknade innan klockan 07 idag, trodde min tönt glömt att säga hej då till mig, men det hade han ikke ! Kunde i af inte somna om, kollade tv som en frusen isbjörn och nu är jag hos Nina & Saga.Näe, nu ska vi ut och röra på oss lite, Ha en bra dag !

ht - o8

Hjääälp, knasigt trött är jag idag, har sovit som en prensessa hela natten, känns som att det hade vart skönt att sova hela dagen lång, men det ska jag inte göra. Ska om ett tag ut med Ninni & Saga i den friska luften, hösten är så himla mysig ! Köpte massa ljus igår och dom kommer få brinna varje kväll : )
Emma du får också vara med oss idag när du jobbat klart, så kanske vi kan sola till kvällen ? Jaja, vi ser ju, nu ska jag äta frukost, är fasen hungrig som en häst, ha en bra dag allihop !

jobb i kiruna . com ?

Underbar dag ! Känns som första dagen på mitt nya liv eller nått, hoppas jag kommer få behålla de här glödet nu bara :)
Men det ska jag se till att jag får !
Jag Lisa.h.c.m vill verkligen ha ett JOBB ! Ett riktigt jobb ! Jag vill känna mig viktig, lära känna nya människor, kunna hjälpa till, känna mig delaktig i något varje dag, något viktigt, jag vill jag vill jag vill ! Kan ingen hjälpa mig ? Det måste ju finnas mer jobb att erbjuda i Kiruna än det som arbetsförmedlingen har ? Mer än det jobbikiruna.com har ? Det kan väl inte vara allt ? Det är ju nästan omöjligt om det är de. Då måste jag fan flytta ! Jag vill jobba med människor i behov av stöd, inte med bara en enda människa vill kunna ge mer, till många ! Vill så gärna jobba på ett boende eller korttids boende för handikappade, det är en av mina dröm jobb ! Det är roligt och givande, vad mer kan man begära ?

Nu ska jag sluta tjata. Men jag vill ju : )

Min älskling, du är också det bästa som hänt i mitt liv,
du är så söt och rar och jag älskar dig .


idag och sånt

tjolahopp, nu sitter jag hos Emma, hon har möblat om i sitt rum, det känns störreoch... luftigarepå någe vis : P
Har umgåtts med Nina, Emma & Saga (tjur unge idag) hela dagen, snart ska vi kolla på grabbarnas potatis skjutare, vad nu den ska vara bra till, haha, kul att någon är påhittig i af :P
Känner att en stor jävla sten har lättat från min kropp, äntligen tror jag verkligen på allt han säger och sagt till mig.
Jag känner som inre frid på något sätt - äntligen . TACK !

Är riktigt glad, ni förstår inte hur mycket det här betydde för mig, allt känns äntligen som det ska.

herrå

RSS 2.0