Mamma/mommo.

Strax sova, ligger redan i sängen.
Väldigt skönt.

Bara det blir söndag och solsidan!
Varför är avsnitten så korta?
En timme skulle dom fått vara.
Men underbart är kort, sägs det.
Jag vet inte om jag håller med.

Hoppas helgen går snabbt så jag slipper den.

Mamma var i stan idag, Charlie blev glad. Han var nyvaken och ville mysa och kramas med mommo, så gör han nästan bara på mig.

Guuuud vad jag önskar att min mor bodde här i stan. Att ha henne nära först och främst. Men det hade vart skönt att ha henne här i stan så hade hon kunnat ge den där hjälpande handen som bara en mamma/mommo kan. Vi säger som om Tony jobbar en kväll och jag vill träna när C somnat, hur många skulle komma och vara barnvakt? Ingen. Men mamma hade ställt upp. Charlie känner sig så trygg med henne, ungefär så som med mig. Jag hade (inte som det är nu i af) nog inte heller litat på andra än mamma och syrrorna ändå så... En dag kanske hon flyttar hit..om hon törs ;-)

Men det hade nog inte funkat att hon bodde i stan..hon hade fått vara mommo på heltid för alla hennes 3 barnbarn är alldeles tokiga i henne! Hon hade inte haft en lugn stund. Saga, barnbarn nr 1 var förtvivlad (som nästan alltid) när mommo skulle åka tillbaka till byn. Hon grät och grät, kramade och vägrade släppa mommo. Mina ögon blev lite blöta för jag blev rörd som vanligt. Silas blev också ledsen och ville följa med och Nina sa att snart har hon en tredje unge som fattar att gråta när det är dags att säga hej då till mommo.

Världens bästa mamma/mommo!
Hon är den jag känner mig tryggast med att lämna Charlie till. Syrrorna också men mamma är nr 1. Hon är kärleksfull, varm, trygg och vet hur man tar hand om barn och just den där biten när jag ser att Charlie känner nästan samma trygghet hos henne som med mig gör att det blir lättare att töja på navelsträngen.

Sen försöker inte mamma att bestämma och sätta "egna regler" för mitt barn, hon frågar hur jag brukar göra och har hon en annan åsikt så respekterar hon ändå hur jag vill ha det utan att lyfta på ögonbrynen. Hon kan säga hur hon brukat göra med oss och har ju självklart mer erfarenhet och många små smarta trix som funkar prima. Och hon är så förstående och snäll. När jag är i byn så tar hon Charlie på morgonen så vi får sova, inte "bara" för att få tid med honom utan också för att hon tycker vi ska få sova.

Sist vi var i byn bråkade han med mig när jag skulle söva honom men när mommo tog över så var han lugn och somnade, haha :)

Nä, mamma/mommo är bäst!
Nästa helg åker jag hem till mtj och jag tror jag ska bli kvar där efter helgen också, jag längtar!!!

God natt.


Inte ok.

Pigg. Pigg. Pigg.

Ögonen är stora som te fat, jag kan inte sova!

Måste vara fullmåne?

Det drar i hela kroppen, spring i ben och armar. Har legat och sparkat/viftat/sträckt på armar och ben för dom kan inte vara stilla. Det liksom värker i hela kroppen, jag försöker massera och trycka för att dämpa springet. Det gör nästan ont men är mest obehagligt. Jag tror att jag hade behövt få en spruta med lugnande eller bara ett hederligt sömnpiller.

Hade även vart skönt om nån masserade mig just nu.

Äre du din jävla skitmåne som gör så inte jag kan sova? Va?

Nu ska jag försöka sova igen, god natt!


.

Sen är det ju på tiden med ett förlossnings-inlägg. Eller hur? Lillen är ju fasen 1 år snart :D Men det får bli en annan dag från datorn där alla bilderna är.

Justja, jag skulle ju skriva i förra inlägget att Tjalle b "dyker" när han badar också. Eller doppar ansiktet och blåser ut luft från munnen så det bubblar och det tycker han är skoj! Lika söt varje gång han kommer upp till ytan igen :D Tror han började med det när han en gång råkade doppa ansiktet, hehe.

Nu sova!

God natt!

Duscha är också fett kul!


Intresseklubben antecknar, elle huh?

Hej bloggen!
Jag glömde "radera" bloggen när jag betalade räkningar (en dag "för tidigt" dessutom!?!?!?!) men tror den får bli kvar ett tag till.

Nu tänkte jag skriva något så intressant som vad Charlie kan för trix. Det jag kommer ihåg.

Han går ju som en vilde med gåvagnen, över trösklar och kan svänga med den ibland också, han brukar få sitta i den så springer jag runt i läggan och det tycker han är svinkul!

Ja, sen sommaren har han ju gått efter möbler, det är inget nytt men nu går han efter allt.

Klättra har lillen också börjat mer med nu. Inte nått så högt som en vanlig stol men saker som är liite lägre än så. Kul men läskigt.

För 1-2 v sen började han tycka att det är jättekul att klättra upp från matstolen när han äter. Det tycker dessvärre inte mamman är så himla roligt.

Han pekar och frågar vad allt är. "E de?" och när jag frågar tex vars är bollen så svarar han och pekar "dä". Så gulligt. Nått äta aktigt säger han också...typ "e-ttta". Mamma säger han mest i gråt och när han blir sur tror jag, haha. Pappa har han inte sagt än men vi har börjat misstänka att han säger pappa när han säger "däddä".
Han kan peka ut massa saker i hemmet och dom närmaste och lär sig fort vem nån är när man ser nytt folk.

Idag lärde jag han att sjunga också, lalala och han härmade, gullunge!

Han kan peka ut foten, tossingarna, pillen och ibland handen och magen.

Tjalle är väldigt faschinerad av ljus, alltså levande ljus, stearin ljus. Jag brukar ofta tända ljus och han gillar att kolla på dom och blir jätteglad när han pekar på ljusen och säger "e de" och jag svarar att det är ljus.

Igår och idag har han börjat sitta på rumpa några ggr utan stöd, good boy :D Innan har han "bara" suttit på knä.

Så är han ju så gullig nu när han kan neka, skaka på huvudet när jag frågar nått. Som när han börjar bli mätt och jag frågar om han ska äta mer så vänder han på huvudet och skakar.

Och nästan varje gång jag frågar om han vill sova så blir det ett big no no :D
Han brukar säga nått nej-aktigt också, typ näjnäj, nä jag minns inte riktigt.

Sen när han vet något han inte får göra så kollar han på mig, pekar och "ajjabajjar" med fingret som jag brukar göra, haha han är så kul!

Bada, jo han säger nått bada liknande också. Och han äääälskar fortfarande att bada. Om han hör att badvattnet är igång, eller om nån av oss duschar så kan han bli sviiin ledsen och arg för att han inte får. Går det för segt när han ska i vattnet blir han också arg men när han väl kommit i så är han överlycklig. Som ikväll. Jag tror jag dog lite. När vi kom ner i vattnet, han satt i min famn vände på sig och kollade på mig med världens härligaste, lyckligaste leénde och mitt hjärta smälte. Han älskar verkligen att bada. Nästa gång han badar måste jag fota eller filma och fånga det där leéndet så man kan föreviga det.

Nä hoja nu orkar jag inte skriva mer. En fet novell får räcka för denna gång. Han kan ju såklart massa mer :D men jag kommer inte på något speciellt just nu.

Snart ska jag sova.
Visst var det ett fantastiskt intressant inlägg ;) haha!

Tjaaa!


Skit

Tack för några få kommentarer ;-)
Kul att några tycker det är kul (eller vilket ord jag nu ska välja?) att läsa min blogg, det gör mig glad!

Lördagen är redan slut.
Jag suger ut det sista ur dagen så det inte ska bli sönDAG så snabbt. Jag vet att det redan är söndag nu men jag tycker att det mer är sönNATT.

Min sovmorgon imorgon, sköööönt. Fast om jag ska vara helt ärlig så är det inte så tröttsamt att stiga upp med gossen.

Jag är ju en slömorsa som inte gör mer än att ge välling, byta bajsblöja, mysa, kramas och busa från soffan med lillen innan kl 9 på morgonen då det är dags för frukost, om han inte hunnit somna för sin första vila då.

Han leker så fint själv och kommer då och då för en kram eller så.

Jag leker inte så mkt med mitt barn.
Busa, jaga honom, kittla, pruttljud på magen och få honom att skratta. Vara med honom när han går med gåvagnen och så.. Ibland leker jag med honom i hans tält och kör nån bil. Lek-leka gör han ju inte än så där som större barn gör förståss och jag kommer väldigt sällan vara med i såna lekar misstänker jag.

Jag är hans mamma och inte hans kompis :-) Nä men klart det tillhör det med men barn ska kunna leka själva också tycker jag.

Däremot sjunger jag för honom nästan jämnt, vad vi än gör. Är en glad mamma till honom och försöker göra alla stunder som måltider, blöjbyten, påklädning, dusch/bad och sånt till så roliga och bra stunder.

Men många "nej nej nej nej" får gossen höra. Nu har han t ex börjat ställa sig i matstolen när han äter och jag har låtit bli att reagera mer än när han håller på att trilla ner. Han kollar på mig som "ser du inte vad jag gör, så här får jag inte göra va...?" Jag ska försöka hålla masken och inte låssas som nått.

Sop skåpet är ju väääldigt intressant. Han blir riktigt arg när han inte får krypa in dit å böka runt. Humör har han. Mamman med och hon försöker dölja det så gott det går.

Fast han är så liten så kan jag bli irri på honom. Som när han blir skitsur när jag ska byta blöja och han slingrar iväg sig/spänner sig raklång så att man inte kan böja en enda muskel på honom, haha.

Men blir man irri så är det oftast för att någon annan (pappan) redan innan gjort en på mindre bra humör. Han älskar att reta mig och gör vad som helst för att jag ska bli sur. Han vet precis vad han ska säga och (inte) göra för att sudda ut mitt vackra leénde.

Och stress och barn hör INTE ihop.
Det är då det kan gå fel. Stressa inte! Brukar jag tänka när jag hunnit bli frustrerad över att allt går så sakta. Att vad gör det om vi kommer iväg lite senare än planerat? Inget alls. Men vettet flyger snabbt iväg när stressen är med.

Jag försöker att alltid vara en lugn och glad mamma men heeey! Jag är bara människa jag med. Nothing less, nothing more.

Det känns som att det är nu det riktiga föräldraskapet börjar.

Usch vilket onödigt skitnattinlägg.

Vad kom vi fram till?
Att jag är lättretlig, ogillar att leka lekar, kan bli irriterad på min baby (omg sa hon verkligen det där!?) (ja det gjorde hon och hon är hemsk och vore inte få ha barn) Ja, vi kom inte fram till något vettigt alls. Nu fan måste jag sova, g'natt!

Måste väl tillägga att jag älskar min son över allt annat på hela jorden, att jag skulle gå genom eld och vatten för min älskade Tjalle B. Utan dig min son är jag inte mycket, tack för att jag får vara din mamma. Min kärlek till dig är oändlig <3

Klockan är snart halv 3 och jag är en idiot som är vaken än.


.

Fredag ja..
Lillen somnade bums efter ett kvällsbad. Vi har haft en bra dag.

Ja, det var väl det.

Jag ska nog ta bort bloggen igen när jag är vid datorn nästa gång, haha :)

Nä jag skriver inte det för att jag vill att nån ska skriva: näää gör inte det. Jag skriver det bara så ni inte blir chockade om ni klickar er hit igen så funkar det inte :D

Tja!

En bild jag älskar på en liten Tjalle B:


...

Jaha, redan 80 unika och 100 sidvisningar och inte en enda som lämnat en kommentar. Inte ok! Dålig stil. DÅLIG STIL!

Jag kan inte fatta att det redan är fredag!? Vart tog veckan vägen?
Det är skönt när tiden går snabbt ibland faktiskt. Men den här veckan gick skrämmande snabbt. Känns mer som en tisdag, högst onsdag. Inte fredag men det äre! Gött!

Charlie står vid spisen och gnäller, jag tar det som ett tecken på att han vill äta frulle, tja!


Jag är tillbaka! En sväng i af...

Jag blir så bloggsugen mellan varven men känner att jag inte har något vettigt att komma med. Avstår också från att blogga för att jag är värdelös på ord, skrift och totalt värdelös på att få fram det jag menar och känner mig väldigt obildad-pinsamt. Jag känner mig instängd och outveckla(nde?)d som människa. Jag växer "bara" i mammarollen känns det som. Jag behöver stimuleras mer. Få in mer info från omvärlden. Om livet.

Nu låter det som att jag inte alls trivs med att vara mammaledig och som att jag inte gör annat än att sitta hemma och glo på min unge, tvärtom! Jag älskar att vara hemma med lillen, har tänkt börja jobba hela hösten men jag har skjutit fram det hela tiden, känner att tiden med C är för kort för att slösas bort. Men jag vill ha mer pengar = skojigare fritid.

Aaah, när jag var och borstade tänderna hittade jag ordet jag sökte: (det låg under badkaret, haaa haaaa haaaa) jag behöver bli inspirerad! Höra nya historier om livet ur många olika perspektiv. Lära mig bli en bättre människa. Utvecklas! Läsa en bok om hur man blir bättre och mår bättre i sig själv. Lära mig att tänka NYTT. Tips? Vill även fördjupa mig i andlighet. Universum. Jag vill veta hur allt funkar. Jag vill ha svar på varför en del saker händer. Jag vill ha vägledning här i livet. Hitta en väg som gör mig gott, så jag kan ge fin energi till andra.

Ääh, nattinlägg är det värsta man kan göra! Alla tankar startar just innan midnatt och man blir djupare ju mer klockan är. Jag brukar vakna "dagen efter" med samma ångest som när jag vart på party. Varför skrev jag så? Åååååååh! Varför blottade jag mina idiotiska tankar? Ååååå! För folk jag inte känner, ååååå!

Vet inte ens varför jag skriver nu.

Kanske för att slippa gå och sova fast jag är trött som en...öööh..skulle hitta på nått kul men hjärnan är i viloläge, för roligheter.

Annars mår jag bra.

God natt!

Saknar att vara sommarfräsch.


RSS 2.0