.

Gossen somnade 19 igår och mamman hade svårt att somna, hörde t om gruvan. Klockan 6 vaknade lillen och var hungrig, jag matade och var trött och tänkte att jag tänker INTE vakna nu. Lillen var pigg men jag chansade på att försöka få honom att somna om igen och det gick. Jag brukar göra så och oftast funkar det också. Så vi sov vidare till klockan 9 :) 14 timmars sömn för Charlie. Faktiskt ofta han sover mer än 12 timmar.

Jag blir många gånger chockad och fundersam hur det egentligen kan funka så bra att han sover så länge och bra om nätterna. Vi är väl skapta för att sova om nätterna men ändå? Från att han var ca 4-5 veckor började vi lägga honom vid sju och har hållt i det sen dess. I början vaknade han givetvis fler än 1 gång/natt. Och ibland är han vaken längre. Men klockan 19 är våran bas-tid. Vi får anpassa oss efter det och offra sena kvällar hos vänner för jag vill så gärna ha rutiner för honom. Ibland (som i lördags) får han anpassa sig efter oss och vi är ute och flänger men vi har våra grunder och ibland tycker jag inte att det gör något att han inte somnar hemma i sängen. Jag och T är ju fortfarande människor som vill leva :p

Nä nu blev gossen less på sin leksak, hej!


Kommentarer
Postat av: Katja

Louise var oxå sån, hon hade dock senare vanor, men sov mellan 12-14 timmar om natten från hon var 2 månader, innan dess vaknade hon kanske 1-2 gånger och ammade. Hon sover massor än idag. De två andra ska v inte prata om;) Men de sover iaf. länge på morgonen!

2012-05-07 @ 13:03:02
URL: http://ytterbymorsa.blogg.se/
Postat av: Emma

Eftersom jag är värsta nattugglan så är Maja vaken lite längre, lägger henne vid 21-22 och då sover hon till ungefär 05, vaknar för mat och därefter blåser hon på till 07.30-09. Och skulle vi nu vara hos andra så får hon somna där, jag känner att jag vill gärna få henne trygg i att somna vart vi än är.

2012-05-08 @ 20:47:57
URL: http://wemmas.blogg.se/
Postat av: Lisa m

Sv Katja: Skönt med barn som sover :)



Sv Emma: Ja alla gör ju olika och vad som passar en själv :) Charlie har inga problem med att somna när vi är på vift. Jag tror bara att det skapar en större trygghet att ha rutiner :)

2012-05-11 @ 23:19:59
URL: http://mcitalo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0