Jävla fullmåne!?

Alltså vilken otroligt vacker fullmåne det var igår. När jag körde från byn kollade jag på den för många gånger för att vara chafför.

Men.
Inatt kunde jag inte sova!
Innan jag la mig var jag verkligen trött.
Men vad hjälpte det?
Sist jag kollade klockan var hon halv 3 och var väl vaken säkert 1 h efter det också. Jag blev klarvaken, kunde inte ligga still och ögonen kändes som två stora te fat på en uggla. Ko kooo ko koo.

Lillen sov riktigt gott inatt, han var helt däckad och höll inte på att vrida och vända som han gjort den senaste tiden som om allt inte stått rätt till, jag kollade hans andning överdrivet många ggr. Jo, han sov gott tills jag just lyckats somna! Jippi! Tänkte jag. Han ville komma över till oss och gnydde lite, somnade rätt snabbt tätt intill mig men höll på att vrida och vända sig lite och "sa" vatten på sitt språk, han var jätte törstig. Han somnade om flera ggr och varje gång jag flyttade honom en bit från mig blev han ledsen och kom och la sig på mig/så nära som möjligt. Eftersom jag sovit högst en halvtimme så började det nu krypa i min kropp och fick sån där jobbig värk i armen som när jag slutade snusa och mamma som jag är så kunde jag såklart inte somna förrän Charlie sov ordentligt. Och tur för mig att T är sjuk idag så jag fick sovmorgon. Var inte ens lite mänsklig när Charlie vaknade imorse och jag är fortfarande såå trött. Hemmet är stökigt och sunkigt men det får vänta en stund.

Hur har ni gjort när era barn ska sova hela nätterna? Han har ju sovit jättebra från ca 6 månader fram till nu (innan jul) utan problem. Har någon annan upplevt att det blivit stor förändring när ungen närmat sig 1 år? Vi kanske själva bidragit till förändring när vi vart bekväma och lyft över honom till våran säng när han började att vakna igen? För här en natt förra veckan verkade det som att han vaknade för inget, bara för att han brukar göra så nu. En dålig vana. Han låssasgrät! Höll på att gnälla och jag märkte att det var ingenting, han ville inte ens ha vatten. Ja, jag blev faktiskt irriterad och sa: Nä, nu får du vara tyst! Haha, ungen blev tyst och det såg ut som att han tänkte, ja vad håller jag på med. Så la han sig på kudden och somnade om. Och inatt var han i af törstig och sen ville han ju verkligen sova jätte nära mig och kollade så jag var där. Hur kan man förebygga under dagen förutom att ha rutiner då också? What to dooo? Vad kan man tänka på? Jag ska i af söva honom i egen säng ikväll och hålla fast vid det.

Nåja, nu har lillen vaknat från lunchvilan. Tja!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0